Ukrayna’nın füze parçaları Belarus’a düştü

Ukrayna'dan Belarus topraklarına, S-300 hava savunma füze sistemine ait roket parçalarının düştüğü belirtildi.

Belarus, topraklarına Ukrayna ordusuna ait S-300 hava savunma füze sistemine ait roket parçaları düştü.

AA’nın Belta haber ajansına dayandırdığı haberine göre, saat 10.00 ile 11.00 arasında Belarus topraklarına Ukrayna ordusuna ait olduğu öne sürülen S-300 sistemine ait roket parçaları düştü.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, konuyla ilgili bilgilendirilirken Belarus Savunma Bakanlığı ve Belarus Soruşturma Komitesi mensubu uzmanlardan oluşan bir grup, olay yerinde çalışmalara başladı.

Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olayla ilgili eldeki verilere göre, roketin yanlış yere uçtuğu veya uçan bir roketin Belarus hava savunma sistemlerince vurulmuş olabileceği kaydedildi.

Olay yerinin tam olarak hangi bölge olduğuna dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

UKRAYNA: RUSYA 69’DAN FAZLA FÜZE FIRLATTI

Öte yandan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya'nın fırlattığı 69'dan fazla füzenin 54'ünün havada imha edildiğini bildirdi

Kiev’in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Rusya’nın füze saldırıları sonucu 3 sivilin yaralandığını duyurdu.

Kliçko, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda kente fırlatılan 16 Rusya füzesinin Ukrayna kuvvetlerince imha edildiğini bildirdi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı İran’da gergin bekleyiş Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor İsrail ile ticaret, tepkiler için değil ‘engelleme’ yüzünden kısıtlanmış