Ukrayna, son 4 günde Rusya'ya ait 7 savaş uçağını düşürdü

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Nikolay Oleşçuk, Rusya'ya ait Su-34 tipi savaş uçağı düşürdüklerini bildirdi. Ukrayna'nın 17 Şubat'tan bu yana 6 Rus savaş uçağını düşürdüğü bildirilmişti.

Ukrayna, Rusya ordusuna ait bir savaş uçağını düşürdüğünü duyurdu.

Böylelikle Ukrayna'nın son 4 günde düşürdüğü uçak sayısı 7'ye yükselmiş oldu. 

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Nikolay Oleşçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun, Rusya'ya ait Su-34 tipi savaş uçağı düşürdüğünü duyurdu.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada da bu gece, Rusya'nın bir S-300 güdümlü füzesi, bir X-59 hava füzesi ve 4 X-22 seyir füzesinin yanı sıra 19 "Şahed" tipi insansız hava aracı (İHA) kullanarak Ukrayna topraklarına saldırdığı belirtildi.

"VURULAMAYAN İHA'LAR HEDEFİNE ULAŞAMADI"

Ukrayna Hava Savunma Kuvvetleri unsurlarınca Poltav bölgesinde Rusya'ya ait bir X-59 hava füzesi ile Harkiv, Dnipropetrovsk, Zaporijya ve Donetsk bölgeleri üzerinde 13 "Şahed" İHA'nın yok edildiği aktarılan açıklamada, vurulamayan İHA'ların yarısının da hedefine ulaşmadığı kaydedildi.

Ukrayna'nın 17 Şubat'tan bu yana 6 Rus savaş uçağını düşürdüğü bildirilmişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hayatını kaybetti: Helikopterin enkazına ulaşıldı UCM Savcısı'ndan, İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında 'yakalama kararı' talebi İran'da İbrahim Reisi'nin yerini alacak isim belli oldu İran Cumhurbaşkanı Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı