Uludağ'da kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor: Yeni görüntüler ortaya çıktı

Uludağ'da kaybolan iki kişiyi arama çalışmaları 5. gününde de devam ediyor. İki arkadaşa yönelik yeni görüntüler ortaya çıktı

Uludağ'da Pazar gecesi zirve tırmanışı yaparken kaybolan Mert Alpaslan ve Efe Sarp'ı arama çalışmaları, beşinci gününde de aralıksız sürdürülüyor.

Arama kurtarma ekipleri, Jandarma Genel Komutanlığı'na ait helikoptere binerek, kar kalınlığının yer yer 1, 5 metreye kadar ulaştığı bölgelere iniş yapıyor. Ekipler, yoğun kar sebebiyle kapanan mağaraları, kazma ve kürekle kazarak, kontrol ediyor.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Uludağ'da geçen pazar yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan iki arkadaşın yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde, İstanbul'dan Bursa'ya gelen Mert Alpaslan ve Efe Sarp'ın, 1 Aralık'ta saat 07.51'de, araçlarıyla Uludağ Milli Parkı gişelerinden geçtiği görülüyor. Saat 08.50 sularında başka bir güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde ise 1. Oteller Bölgesi'ne gelen iki kişinin kendi aralarında sohbet ettiği görülüyor. Zeminin karlı ve havanın sisli olduğu video kayıtlarında, Alpaslan ve Sarp'ın ellerindeki batonlarla orman istikametine gittiği görülüyor.


METAL CİHAZLA ARANIYORLAR

Bu arada çalışmalar kapsamında bölgeye AFAD tarafından metale duyarlı teknik cihaz getirildi. Söz konusu alet, kar kalınlığının bir metreyi aştığı zirve bölgelerinde kullanılmaya başlandı. Bölgedeki metallerin yerini tespit edebilen cihazın 1 kilometrekareyi tarayabildiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?
İstanbul'dan Bursa'ya 1 Aralık'ta gelen ve araçlarını Uludağ Jandarma Karakolunun yanına park ettikten sonra zirve istikametine yürümeye başlayan Mert Alpaslan ve arkadaşı Efe Sarp, bir süre sonra sisin bastırması nedeniyle kaybolmuş, ihbar üzerine arama çalışması başlatılmıştı.

Öte yandan olumsuz hava koşulları nedeniyle insanlı keşif uçakları ve Jandarma Genel Komutanlığı'na ait helikopterle yapılan, arama çalışmalarına zaman zaman ara verildiği bildiriliyor.

AA-DHA

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı