UNESCO İletişim ve Koordinasyon Ofisi açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi UNESCO İzmir Tarih ve Liman Kenti İletişim ve Koordinasyon Ofisi törenle açıldı.

BİRGÜN EGE

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki İzmir Tarihi Liman Kenti'nin, daimi listeye girmesi yolunda bir adım daha atıldı.

Basmane bölgesinde restore edilen İzmir Büyükşehir Belediyesi UNESCO İzmir Tarih ve Liman Kenti İletişim ve Koordinasyon Ofisi törenle açıldı.

Açılış törenine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İl Kültür Turizm Müdürü Murat Karaçanta, TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, TARKEM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muzaffer Tunçağ, TARKEM Yönetim Kurulu Üyesi Necip Kalkan, Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, UNESCO İzmir Tarihi Alan Başkanı Abdülaziz Ediz ve CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da katıldı. Vali Köşger ve Başkan Soyer açılışı yapılan ofiste yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yaptığı açıklamada İzmir için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, “İzmir çok zengin tarihi kaynaklar üzerinde yaşayan bir şehir. Tarihi geçmişi ve günümüzdeki ekonomik dinamizmi Türkiye'nin en önde olan illerinden birisi. Tarihi geçmişi itibariyle burası bir liman şehri. Liman şehirlerinin değişik karakteristik özellikleri var. Liman şehirleri çok kültürlüdür, ufku açıktır, dünyaya bakar. Dünyanın her tarafı ile iletişimi vardır. İzmir bütün bu karakteristik özellikleri taşıyor. Tarihin bütün evrelerinde de bu özellikleri taşıyan bir şehir. Çok kültürlü, çok katmanlı, tarihi zenginlikleri olan bir kent” dedi.

“ÇOK GÜZEL BIR BAŞLANGIÇ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de kent açısından tarihi ve çok kıymetli bir an yaşandığı ifade etti. Kemeraltı'nın, İzmir'in kaldıracı olacak bir noktada bulunduğunu söyleyen Soyer, “Dünyanın en eski, en büyük açık hava alışveriş merkezi. Burayı Kalıcı Miras Listesi'ne aldığımız zaman İzmir'in bütün dünyadaki bilinirliği ve marka gücü çok daha büyümüş olacak. Paydaşlarımızla birlikte çalışmaktan çok gurur duyuyorum. İzmir'in bu kadar önemli bir mirasa sahip olduğunu bütün dünyaya gösterecek olmaktan dolayı da çok heyecanlıyız. Çok güzel bir başlangıç. Umarım 2023'te de sonunu getireceğiz” dedi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı'ndan konusunda uzman 10 kişilik bir ekip, çalışmaları yürütecek. İlk etapta UNESCO ofisinde “alan yönetimi planı" hazırlanacak.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İzmir’in 1 Mayıs tarihi Çanakkale kül soluyacak Kaderine terk edilen köy okulları yeniden açılmalı Özel bölgeye RES yapılacak İzmir’de 1 Mayıs’a çağrı: Umutlarımızı ve taleplerimizi dile getireceğiz