Uzman çavuşun cinsel saldırıda bulunduğu İ.E., sabaha karşı sessiz sedasız defnedildi

Uzman çavuş Musa Orhan tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldıktan sonra intihar girişiminde bulunan ve daha sonra hayatını kaybeden İ.E., Batman’da sabaha karşı 03.00’te toprağa verildi. Polis, mazarlığa milletvekilleri ve yurttaşları almadı.

Uzman çavuş Musa Orhan'ın cinsel saldırısına uğradıktan sonra intihar girişiminde bulunan ve 33 gün sonra yaşamını yitiren İ.E.'nin cenazesi Batman'da sabaha karşı yoğun güvenlik önlemleri altında toprağa verildi. Polis cenazeye katılmak isteyen milletvekillerini ve yurttaşları mezarlığa sokmadı.

Jiyan’da yer alan habere göre, cenazesi otopsi gerekçesiyle 16 saat bekletilen İ.E., bugün sabaha karşı 03.00’te Asri Mezarlık’ta defnedildi. Mezarlık çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı, cenaze için Batman’a giden HDP Diyarbakır Milletvekilleri Semra Güzel, Remziye Tosun, Siirt Milletvekili Sıddık Taş, HDP Batman il örgütü üyeleri ile yurttaşların mezarlığa girmeleri polis tarafından engellendi.

MİLLETVEKİLLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Mezarlık girişinde durdurulan milletvekilleri ile polis arasında tartışma yaşandı. Polis, milletvekilleri ve yurttaşlar ile İ.E’nin yakınlarının bir araya gelmemesi için aile üyelerini mezarlığın arkasına kepçe ile açılan yoldan çıkararak İ.E.’nin mezarının başına götürdü. Duruma tepki gösteren milletvekilleri “Hukuksuzca uygulamaları yapanlar gün gelecek hesap verecekler” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım İş cinayetlerini 'kader'e bağlayan Erdoğan'dan CHP'ye ihmal eleştirisi