Varank: Erzurum'da Avrupa'nın en büyük teleskopunu inşa ediyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Erzurum'da şu anda Avrupa'nın en büyük teleskopunu inşa ediyoruz. Doğu Anadolu Gözlemevi'nde bir gökyüzü gözlem etkinliği düzenleyeceğiz," dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Konya Bilim Merkezinde düzenlenen 9. Konya Bilim Festivali'nin açılış töreninde konuştu.

Konya Bilim Merkezi'nin ihtişamı karşısında çok heyecanlandığını anlatan Varank, "Bu heyecan şimdi haklı bir gurura dönüşmüş durumda. Çünkü o gün Konya’da yaktığımız bilim ve teknoloji meşalesi ülkemizin dört bir köşesine yayıldı. Yaktığımız meşaleyle milyonlarca gencimize bilim ve teknoloji sevdasını aşıladık." ifadelerini kullandı.

Bakanlık olarak bağlı ve ilgili kuruluşlarla bilimsel etkinlikleri Türkiye'nin her tarafında desteklemeye devam ettiklerini ileri süren Varank, onlardan birinin yakın zamanda Diyarbakır Zerzevan'da gerçekleştirilen gözlem etkinliği olduğunu söyledi ve alandaki vatandaşlara etkinlikten görselleri izletti. Bu gözlem etkinliklerinden birini de Erzurum'da 22-24 Temmuz'da gerçekleştireceklerini anlatan Varank, "Erzurum'da şu anda Avrupa'nın en büyük teleskopunu inşa ediyoruz. Doğu Anadolu Gözlemevi'nde bir gökyüzü gözlem etkinliği düzenleyeceğiz. Burada da başvurularımız şu anda devam ediyor. TÜBİTAK'ın web sitesinden ben Konyalıları, tüm Türkiye'yi bu gözlem etkinliğine başvurmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Varank programın ardından Düzgünler Plastik Boru Üretimi Fabrikası'nı ziyaret ederek, yetkililerden üretim çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’li Başkan, Kaymakam ve Garnizon Komutanı resmi 23 Nisan törenine katılmamış İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar! Özgür Özel'den Almanya göndermeli emekli maaşı çıkışı: "Tercümesi yok" Takla atan AKP İzmit Belediye Meclis üyesi Efe: Öfkeme yenik düştüm, kontrolümü kaybettim Şişli’nin ‘Kanal İstanbul’u mühürlendi