Veli-Der: Sorumlular hesap vermeli

BİRGÜN / İZMİR

İzmir'in Dikili ilçesindeki Süleymancılara ait yurtta kalan çocukların cinsel istismara uğraması ile ilgi dava devam ederken, Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Bergama Şubesi‘de bir basın açıklaması yaptı.

Bergama Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında, “Çocuklarımıza “dokunan”, onların canını acıtan gerici tarikat-cemaat vakıflarıyla imzalanan tüm protokoller derhal ve kayıtsız koşulsuz iptal edilmelidir” denildi.

Ülke genelinde, tüm çocukların eğitim-öğretim, barınma, can güvenliği ve temel haklarının tamamen Bakanlık (Devlet) güvencesine alınması gerektiği ifade edilen açıklamada, “Aksi takdirde; çocuklarımızın başına gelecek her türlü 'kötülükten', doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı’nı sorumlu tutacağız” sözleri yer aldı.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Bizim muhatabımız gerici cemaat, tarikat, vakıflar değil, Milli Eğitim Bakanlığı’dır. Bu nedenle; çocuklarımıza 'dokunan'; onları baskı, şiddet ve her türden 'can güvenliği' tehdidi ile yüz yüze getiren her durum karşısında direnmekten; çocuklarımızın sessiz çığlığına SES olmaktan; onlar için gerekirse tüm varlığımızı ortaya koymaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Çocuklarımızı kendi 'ajandasına' alet etmeye çalışmaktan vazgeçmelidir. Bütün sorumlular hesap verene kadar geleceğimiz için alanlarda olmaya devam edeceğiz.”

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Halk iradesi barikat tanımadı Cem Küçük köşeyi döndü Meteoroloji'den 34 il için sarı kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak bekleniyor Özgür Özel ile Erdoğan bir araya geldi: Görüşme sona erdi Diyanet’ten Audi A8 itirafı