Yasak sonrası yine 'sosyal mesafesiz' alışveriş yoğunluğu

31 ildeki 3 günlük sokağa çıkma yasağının ardından alış veriş yerlerinde yoğunluk yaşanırken sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği gözlemlendi

31 ilde sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle alış veriş yerlerinde yoğunluk yaşandı. Bazı tezgahların önünde oluşan kuyruklarda, sosyal mesafe kuralına uyulmadığı görüldü.

İçişleri Bakanlığı'nca koronavirüs tedbirleri kapsamında, 1-3 Mayıs'ta sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 31 ilden Ankara'daki semt pazarlarında, bugün yoğunluk gözlendi. Yasağın uygulandığı Antep'de sabah saatlerinden itibaren çarşıların bulunduğu Karagöz ve Gaziler caddelerinde yoğunluk oluştu. Konya'da ise haftanın ilk iş günü caddelerdeki kalabalık dikkat çekti.

Ankara Keçiören ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi'nde kurulan semt pazarına ilk gün akın edenler, zabıta ekiplerince maske verilip, dezenfektan sıkıldıktan sonra alındı. Pazarda, tezgahlar arasındaki 3 metre kuralına uyulduğu, esnafın ise hijyen kurallarına dikkat ettiği görüldü. Bazı tezgahların önünde oluşan kuyruklarda halkın sosyal mesafe kuralına uymadığı gözlendi. Ellerinden gelen tüm tedbirleri aldıklarını belirten pazarcı esnafı, kısıtlama sonrası yoğunluk olduğunu belirtti.

ANKARA

Antep'de ateşleri ölçülerek çarşıya alınan vatandaşlar, ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş yaptı.

Öte yandan kent merkezindeki birçok banka ve PTT şubesi önünde de işlem yaptırmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Görevliler ve polis ekipleri işlem yaptırmak için sıra bekleyenleri sık sık sosyal mesafe kuralına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

ANTEP

Konya'da özellikle alışveriş yerlerinin olduğu cadde ve sokaklar ile pazarlarda hareketlilik gözlendi. Polis ekipleri, trafiğin olduğu caddelerde uygulamalarını aralıksız sürdürdü. Ekipler, maskesi olmayanları uyarıp, maske dağıttı. Alışveriş için cadde ve sokakları dolduranların çoğunun, sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü.

KONYA

(DHA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı