Yaşamına son veren Ömer Koray Özbay defnedildi: Annesi, ‘Hiç kimse aramıyor bile’ diye isyan etti!

Türk Hava Yolları’nın yer hizmetleri şirketinde çalışmak için Japonya’ya giden ve istasyon müdürünün baskılarını anlattığı bir not bırakarak yaşamına son veren Ömer Koray Özbay’ın cenaze töreninde oğlunun tabutu başına gelen anne Kader Özbay, “Benim oğlumu mahvettiler, benim oğlumun canına kastettiler. Hiç kimse aramıyor bile, çünkü suçlular” dedi.

Türk Hava Yolları’nın Japonya’da bulunan yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services’te görev yapan Ömer Koray Özbay, istasyonu müdürü S. G. tarafından kendisine uygulandığını ileri sürdüğü baskı sonucu yaşamına son verdi.

Arkasında bıraktığı 4 sayfalık veda mektubunda başından geçenleri tek tek anlatan Özbay’ın cenazesi, ailesinin yaşadığı Eskişehir’e getirildi.

Vişnelik Mahallesi’nde bulunan Beyazıt Camii’nde kılınan cenaze namazında oğlunun tabutu başına gelen anne Kader Özbay, “Kullandılar, paçavra gibi attılar benim evladımı” diyerek isyan etti.

“HİÇ KİMSE ARAMIYOR BİLE, ÇÜNKÜ SUÇLULAR”

Anne Kader Özbay, adalet istediklerini belirterek, “Benim oğlumun başını yediniz. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Hepsinin her şeyi ortaya çıkacak. Bunun hesabını soracağız milletçe. Benim oğlumu mahvettiler, benim oğlumun canına kastettiler. Benim çocuğum pırıl pırıldı. Bu muydu mükâfatı. Niye benim çocuğumu hedef aldılar. Kullandılar, paçavra gibi attılar benim evladımı. Ben onu bu günler için mi yetiştirdim. Hiç kimse aramıyor bile, çünkü suçlular. Dürüst insanların hali bu oluyor. Annelerin yürekleri yanıyor. Ben oğlumu böyle mi gönderecektim, böyle mi bekleyecektim. Adalet istiyoruz” dedi.

Ömer Koray Özbay’ın cenazesi, kılınan namazın ardından Asri Mezarlığı’na defnedildi.

THY, ‘AÇIKLAMA’ YAPMIŞTI

Özbay’ın intiharının kamuoyuna yansımasının ardından THY’den yapılan açıklamada, "İnternet ve sosyal medya mecralarında ortaklığımız iştiraklerinden TGS'de (Turkish Ground Service) görev yapmış ve 2019 yılı Mart ayında kendi isteğiyle görevinden ayrılmış Ömer Koray Özbay hakkında çıkan iddia ve paylaşımlar, şirketimizin ilgili birimlerince incelenmekte olup, konu titizlikle takip edilmektedir” ifadeleri kullanılmıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
'12 milyon TL'lik araç' iddiası: Sinan Oğan açıklama yaptı, Deniz Zeyrek özür diledi Özel Halk Otobüsleri Birliği, ücretsiz yolcu taşımama kararı almıştı: ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan açıklama Atatürk’e saygısızlık yapılan okulun ‘Aile Birliği’nde tanıdık simalar Evdeki gizli kameradan Profesör Salih Zoroğlu çıktı Sezen Aksu, cezaevindeki Merdan Yanardağ’a verilen cezaya itiraz etti, 100 bin istedi