Yazarlar yazarları ağırlıyor: Emre Kongar İzmir'deydi

BirGün yazarı Barış İnce'nin Yazarlar Yazarları Ağırlıyor" söyleşi serisinin 3'üncü konuğu Emre Kongar'dı.

BİRGÜN/İZMİR

İzmir'de, Konak Belediyesi ve Toplusal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) tarafından ortaklaşa düzenlenen Yazarlar Yazarları Ağırlıyor söyleşisinin 3.üncü konuğu Toplumbilimci ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Emre Kongar oldu.

Alsancak'taki Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapılan ve gazeteci Barış İnce'nin soruları ile yönettiği söyleşiye, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş, TAKSAV İzmir Temsilcisi Yasemin Sağlam ve çok sayıda izleyici katıldı.

Söyleşide Kongar, demokrasi, siyaset ve medya üzerine görüşlerini açıklarken, söyleşi bitiminde de kitaplarını imzaladı.

31 Ekimde Ercan Kesal ile başlayan ve 27 Kasımda da Gazeteci İsmail Saymaz ile devam eden söyleşilere İzmirliler büyük ilgi gösteriyor.

"Usta bir yazar yetişiyor"

Emre Kongar, Barış İnce'nin Çelişki ve Sarsıntı adlı romanlarını büyük bir ilgi ile okuduğunu söyledi.

Fransız edebiyatını okuyarak yetişmesinden dolayı o tarzı daha çok benimsediğini belirten Kongar, genç yaşına rağmen İnce'nin büyük bir yazar olacağını, onun aforizmalarla hayatın çelişkilerini yakalamada usta olduğunu kaydetti.

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
İmamoğlu, Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak yanıt verdi: Sözde vicdani çıkışlarına itibar etmiyoruz Özgür Özel'den 'Erdoğan görüşmesi' hakkında açıklama Cem Küçük köşeyi döndü Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Bahçeli, Mehmet Şimşek'e sahip çıktı: Ferdi Tayfur'lu paylaşım hakkında açıklama