Yunanistan, 16 yaşında polis tarafından öldürülen Alexis'i unutmadı

Yunanistan’da 2008’de 16 yaşındayken polis kurşunuyla öldürülen Alexis Grigoropulos, ölümünün 14. yıldönümünde unutulmadı. Atina ve Selanik’te Alexis için eylemler düzenlenirken Kostas Frangulis’in de dün polis kurşunuyla vurulması protesto edildi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, 2008'de polis kurşunuyla hayatını kaybeden 16 yaşındaki Alexis (Aleksandros) Grigoropulos'un 14. ölüm yıl dönümü vesilesiyle yürüyüşler düzenlendi. Eylemlerde polis, eylemcilere saldırdı, çatışmalar çıktı.

Atina'nın merkezinde bir araya gelen binlerce eylemci, polis şiddetini kınayan sloganlar atarak Parlamento binasına doğru yürüdü.

Eylemciler, Alexis'i anarken dün 16 yaşındaki Kostas Frangulis'in polis kurşunuyla başından ağır yaralanmasını da protesto etti.

Eksarhia semtinde ise polis ile göstericiler arasında çatışma çıktı. Polis, eylemcilere biber gazı atarken eylemciler ise polise taş ve molotofkokteyli ile karşılık verdi.

Selanik'te düzenlenen eylemde de benzer çatışmalar yaşandı. Kamara'da buluşan binlerce eylemci, Selanik sokaklarında polis şiddetini protesto ederken zaman zaman polisle çatışmalar çıktı.

GRİGOROPULOS, 2008'DE POLİS KURŞUNUYLA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Alexis Grigoropulos, 6 Aralık 2008'de polisin açtığı ateş sonucu 16 yaşında hayatını kaybetmişti.

Grigoropulos'un ölümü üzerine Atina'da düzenlenen gösteriler 2 hafta sürmüş, çok sayıda bina ve araç zarar görmüştü.

KOSTAS FRANGULİS DE DÜN POLİS KURŞUNUYLA AĞIR YARALANDI

Selanik'te dün sabah erken saatlerde "dur" ihtarına uymayarak kaçan sürücü, polisin ateş açması sonucu ağır yaralanmıştı.

Başından yaralanan 16 yaşındaki Kostas Frangulis, yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı.

Yunanistan Emniyet Teşkilatından yapılan açıklamada, polisin genci, satın aldığı benzinin parasını ödemeden ayrıldığı benzinlik çalışanının şikayeti üzerine takibe aldığı belirtilmişti.

Gencin, polis takibinden kurtulmak için tehlikeli şekilde araç kullandığı ve uyarıları dikkate almadığı aktarılan açıklamada, polisin iki el ateş açarak sürücüyü durdurmaya çalıştığı kaydedilmişti.

Öte yandan genci ağır yaralayan 32 yaşındaki polis ise ifade vermek için cuma gününe kadar ek süre istedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Hedefteki Sanchez için ‘Görevde kal’ protestosu Batı’da savaş yorgunluğu: Biden-Scholz Planı Avrupa’nın vatansız azınlığı: Çingeneler Korona krizinin Berlin’de kente etkisi: Havalı kentlerden, konforlu evlere... Ulla Jelpke: Almanya, Gülen Cemaati'nin yeni karargâhı