Yunanistan Dışişleri Bakanı: Türk-Yunan anlaşmazlıklarına çözüm bulunabilir

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Türkiye ve Yunanistan arasındaki diplomatik ilişkiler hakkında ““Türk-Yunan anlaşmazlıklarına çözüm bulunabilir. Hem Yunanistan'ın hem de Türkiye'nin kazandığı bir çözüm bulunabilir. Zira birinin kazancı, diğerinin zararı değildir” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından Türkiye ve Yunanistan arasındaki sorunlara, hem Türkiye'nin hem de Yunanistan'ın kazançlı çıkacağı çözümler bulunabileceğine inandığını söyledi.

Dendias, yerel SKAI TV'ye yaptığı açıklamada, Türk-Yunan ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Depremlerin ardından pozitif bir atmosfer oluştuğunu belirten Dendias, bu durumun, dış politikada yakınlaşma ve diyalog sürecinin başlaması için kolaylaştırıcı bir rolü olduğunu ifade etti.

Dendias, her iki ülkenin de seçim sürecinde olduğunu hatırlatarak “Belki de Güven Artırıcı Önlemlere ilişkin görüşmelerin ya da istişari görüşmelerin yeniden başlaması mümkün olabilir” dedi.

Nikos Dendias, “Türk-Yunan anlaşmazlıklarına çözüm bulunabilir. Hem Yunanistan'ın hem de Türkiye'nin kazandığı bir çözüm bulunabilir. Zira birinin kazancı, diğerinin zararı değildir” ifadelerini kullandı.

(AA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Ekrem İmamoğlu'ndan 2028 mesajı: Adaylar şimdiden belli mi? Saray’a dakikada bir asgari ücret Sokakta kazanacağız Mehmet Uçum'dan '50+1' vurgulu yeni anayasa mesajı ‘6’ eskidi ‘8’ istedi