BirGün Pazar'da bu hafta: Çift Kutuplu Dünya

Bir pazar klasiği olan BirGün Pazar, 'Çift Kutuplu Dünya' dosyasıyla yarın gazeteniz ile birlikte bayilerde.

BirGün Pazar ekinni 782’nci sayısı bu hafta Çift Kutuplu Dünya dosyasıyla bayilerinizde. Bu dosyaya Doç. Dr. Barış Adıbelli, Gazeteci Güray Öz, Akademisyen Cangül Örnek katkıda bulundu ve Buse İlkin Yerli, Ronan Burtenshaw’ın “Sosyalistler savaşsız bir gelecek için mücadele ediyor” yazısını dosya için çevirdi, Y. Emre Ceren ise Dış İlişkiler Uzmanı Semih İdiz ile “Yeni bir düzen doğuyor” başlığı altında söyleşti.

Barış Adıbelli “Demokrasi ile otokrasinin savaşı mı?” yazısıyla Rusya-Ukrayna savaşını ve NATO’nun riyakârlığını anlattı.

Güray Öz “Medyanın savaşı, savaşın medyası” yazısıyla savaş zamanlarında medyanın vazifesini ve gazeteciliğin sorumluluklarını hatırlattı.

Cangül Örnek “Münih’te bir orkestra ve bir cami” başlığı altında Avrupa’da yükselen Rus karşıtlığını ve Rusfobiyi anlattı.

Buse İlkin Yerli, Ronan Burtenshaw’ın solun durması gereken nokta ve savaş eleştirisi sunduğu “Sosyalistler savaşsız bir gelecek için mücadele ediyor” yazısını çevirdi.

Y. Emre Ceren, savaşın gidişatından olası kutuplara, nasıl bir düzenden yaptırımlara kadar pek çok konuda Dış İlişkiler Uzmanı Semih İdiz ile “Yeni bir düzen doğuyor” başlığı altında söyleşti.

H. Tuğça Şener, Polonya’da akademisyenliği esnasında komşusu Ukrayna’dan gelen mültecileri ve meslektaşlarını “Buradayım kardeşim” yazısıyla anlattı.

Can Kartoğlu “2. Dereceden Kusurlu: Sadife” yazısında Sadife’yi anlattı.

M. Olgay Söyler “Pir Sultan Abdal neden öldürüldü?” yazısının son kısmı olan “Sonun başlangıcı” yazısıyla Pir Sultan’a ait rivayetleri ve efsaneleri inceleyerek bilimsel bir gerçek oluşturmaya çalıştı.

Zafer Aydın “DİSK ve dayanışma, direniş ve umut yılları” yazısıyla DİSK’in yeni yayımladığı DİSK’in yeni yayımladığı DİSK Tarihi 2. Cilt’i anlattı.

Oğuz Oyan “Altılı Mutabakat Metni: Ne kadar ileriye?” başlığıyla geçen hafta bir araya gelen 6 muhalefet partisinin toplantısını ve sonuçlarını değerlendirdi.

Ulaş Bager Aldemir “Anlatmanın dayanılmaz zevki ve gizli çekmece” yazısıyla Sevgi Soysal ve Ahmet Oktay’ı anlattı.

Aydın Afacan “Zeytin dalı dedi ki…” başlığıyla zeytin ağacını, edebiyattaki yerini ve mitosunu yazdı.

Gül Yaşartürk “Beni Sevenler Listesi Müzeyyen’den Yılmaz’a arafta kalanların öyküleri” yazısında Emre Erdoğdu’nun Beni Sevenler Listesi filmini anlattı.

Ozan Eren “Farklı stillerden izler taşıyan yenilikçi bir sanatçı: Eray Altınbüken” başlığı altında Altınbüken’in sanatını ve şahsını anlattı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Şimşek’in Programı: İşsizlik, borçluluk, daha fazla yoksulluk Şişli Meydanı’nda üç kız “Gurbeti ben mi yarattım?” Dizi önerileri Şimşek, ekonomi ve gerçek