Demokrasi ittifakı çağrısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptal edilmesi ve yenilenmesi kararının ardından önce Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) ardından Parti Meclisi’ni (PM) toplayan HDP, 23 Haziran’da yenilenecek seçim için “demokratik ittifak” çağrısı yaptı. HDP PM toplantısının ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde, seçimlerin AKP ve MHP ittifakı tarafından “haksız” nedenlerden ötürü iptal edildiğini ifade edilerek, “Yaşananlar sandık darbesidir” değerlendirmesi yapıldı. […]

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptal edilmesi ve yenilenmesi kararının ardından önce Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) ardından Parti Meclisi’ni (PM) toplayan HDP, 23 Haziran’da yenilenecek seçim için “demokratik ittifak” çağrısı yaptı.

HDP PM toplantısının ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde, seçimlerin AKP ve MHP ittifakı tarafından “haksız” nedenlerden ötürü iptal edildiğini ifade edilerek, “Yaşananlar sandık darbesidir” değerlendirmesi yapıldı.

AKP ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın geriletilmesi için 31 Mart seçimlerinde olduğu gibi 23 Haziran’da da mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekilen bildiride, “demokrasi ittifakı” çağrısında bulunuldu.

TÜRKİYE’YE SEÇENEK SUNUYORUZ

İçerisinde HDP’nin ve demokrasi güçlerinin bulunduğu ittifakın seçimlerin kazanılmasında kilit rol oynayacağı dile getirilen PM sonuç bildirgesinde şu ifadelere yer verildi:

“Demokrasi eksenli bir ittifakın kurulması ülke genelinde süren mücadelelerin kazanımlarla sonuçlanması, kazanımların korunması ve yeni kazanımların yolunu açması için yaşamsal önemdedir. HDP olarak, Türkiye’ye bir kez daha yeni bir politik seçenek sunuyoruz. Bu seçenek Türkiye halklarının toplumsal uzlaşma temelinde ve onurlu bir barış eşliğinde ortak vatanda, çoğulcu, kadın özgürlükçü, eşitlikçi, laik, demokratik bir cumhuriyette birlikte yaşayacağımız demokratik bir ittifak seçeneğidir.”

***

‘16 Nisan referandumu iptal edilmeli’

HDP Parti Meclisi, YSK’nin “İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptali” kararına yönelik de değerlendirmelerde bulundu. Bildiride, şöyle denildi: “YSK, İstanbul kararıyla birlikte meşruiyeti açıkça tartışılır hale gelen 16 Nisan Anayasa referandumu ile Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu 24 Haziran seçimlerini de iptal etmeli ve yenilemelidir.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Selahattin Demirtaş: Bana ceza verildi diye ‘Benden sonrası tufan’ demem 'Ayhan Bora Kaplan' krizinin ardından Ankara Emniyeti’ne yeni atama Diyanet’in öğle yemeği listesi ortaya çıktı Tasarruf bahane kuzu kapama şahane Gültan Kışanak Diyarbakır'da: Arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşuncaya kadar biz de özgür değiliz