1 milyon liraya ayda 51 bin lira

Ekim ayında 1 milyon lirasıyla BİST100 hissesinden alanlar kasım ayı boyunca 51 bin lira gelir elde etti. Asgari ücretli milyonlarca kişi bu tutarı elde etmek için 25 ay boyunca toplamda 4 bin saatten fazla çalışıyor

EKONOMİ SERVİSİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayına ilişkin Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları verilerini yayımladı. Buna göre kasım ayında parası olanlar en çok getiriyi borsadan elde etti.

Yıllık bazda ise en çok getiri devlet iç borçlanma senetlerinden (DİBS) elde edildi. 1 milyon lira üzerinden TÜİK verilerini derledik. Geçen yıl 1 milyon lirasını DİSB’lere yatıran bir sermayedar 1 yılda 326 bin lira gelir elde etti ve parası 1 milyon 326 bin liraya yükseldi. Geçtiğimiz 12 aylık performanslara göre döviz ve altına yatırım yapan yaya kaldı. Son 1 aydır döviz ve altına yatırım yapan kaybediyor.

Sadece kasım ayı içinde BİST100’e dahil hisslerin ortalama getirisi yüzde 5,1 olarak gerçekleşti. Böylece geçen ay 1 milyon lirasıyla BİST100 hisselerinden satın alan bir sermayedar 1 ay içinde 51 bin lira kazanmış oldu.

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret Mehmet Şimşek duyurdu: İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolar kredi! Nur topu gibi yeni krizimiz oldu: Tavuk eti fiyatları neden yükseliyor? Tekel bayileri sigara boykotuna başladı: Firmanın hiçbir ürününü raflarımıza koymayacağız Uçak biletlerinde tavan fiyata zam