11 bin pasaporttaki tedbir kalksa da keyfekeder uygulama devam ediyor

11 bin 27 kişinin pasaportunda bulunan idari tedbir kararını kaldırıldı.Marmara Üniversitesi’nden KHK ile ihraç edilen akademisyen Dr.Egemen Cevahir, Bakanlığın sanki herkesin pasaportundaki tahdidi kaldırmış gibi açıklama yaptığına dikkat çekti

Sultan Temiz

İçişleri Bakanlığı, 11 bin 27 kişinin pasaportunda bulunan idari tedbir kararını kaldırdı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, “Pasaport Kanununda yapılan son düzenleme ile bakanlığımızın 2019/14 sayılı Genelgesi doğrultusunda Pasaport İdari Karar Komisyonu 20.12.2019 tarihinde çalışmalarına başlamıştır. Bu çalışmalar kapsamında, idari tedbir kararlarının kaldırılmasına yönelik başvurular İl Nüfus Müdürlüklerince alınmakta olup, 21.02.2020 tarihi itibariyle 11 bin 27 kişinin pasaportunda bulunan idari tedbir kararı kaldırılmıştır” denildi.

Marmara Üniversitesi’nden KHK ile ihraç edilen akademisyen Dr.Egemen Cevahir, Bakanlığın sanki herkesin pasaportundaki tahdidi kaldırmış gibi açıklama yaptığına dikkat çekerek bunun bir aldatmaca olduğunu söyledi. Cevahir, “Burada ihraç olmuş ve beraat eden insanların ne kadarının tahdidinin kalkmadığı bilgisi verilmemiş. İçişleri Bakanlığı bir bilgi paylaşırken ihraç ve beraat edilmiş insanlardan kaç kişi tahdidinin kaldırılması yönünde başvuru yaptı, kaçınınki kabul, kaçınınki ret olduğunun bilgisini versin” dedi.

Marmara Üniversitesi’nden ihraç edilen 24 Barış Akademisyeni’nin pasaportlarındaki tahdidin kaldırılması başvurusu yapanlardan dördüne cevap verildi. İkisinin pasaportundaki tahdidin kaldırıldığını, iki kişinin ise tahdidinin kalkmadığını söyleyen Cevahir, şöyle dedi: “Ben 2 Aralık’ta yazılı olarak başvurduktan sonra, sonucu sözlü olarak cevap vereceklerini söylendiler. Kamu kurumuna yazılı olarak başvuruyorsunuz yazılı bir cevap verilmiyor. 7 Şubat’ta sözel olarak Pasaportumdaki tahdidin kaldırılmadığı belirtildi. Yazılı olarak tebliğ edilmesini istedim ancak bu gerçekleşmedi. Ardından 14 Şubat’ta itiraz başvurusunda bulundum. Bunun da ne zaman sonuçlanacağını bilmiyorum. Başvurular yazılı olarak yapılıyor. Yazılı bir cevep verilmiyor. Süreç belgesizlik üzerinden yürüyor.”

Kimseye pasaportunda tahdit olduğunu iddia edemeyeceğini dile getiren Cevahir, “Tahdidin kaldırılmasına karşı başvuruda bulunuyorum, red edildiğine dair bir yazılı belge bana sunulmuyor. Keyfe keder birilerinin tahdidi kaldırılmıyor. Böylelikle 3 yıldır haksız ve hukuksuz bir şekilde pasaportumu alamadığım için Anayasal bir hakkım olan, seyehat özgürlüğümü kullanamıyorum." diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! Devlet bulamadı, PTT hemen buldu Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım