2022'de hekim göçü, son 10 yılın rekorunu kırdı

Türk Tabipleri Birliği, geçen yıl 2 bin 685 hekimin yurt dışına gitmek için ‘iyi hal belgesi’ başvurusu yaptığını duyurdu. Böylece son 10 yılın rekoru kırılırken 2021 yılında yapılan başvurular neredeyse ikiye katlandı. 10 yıl öncesinde ise bu sayı 59'du.

Hekimler, düşük maaş sağlıkta şiddet, iş yoğunluğu gibi sorunlarına çözüm bulunmadığı içim yurt dışına göç etmeye devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, sağlıkta şiddeti azaltacağı iddiasıyla uygulamaya alınan ‘Beyaz Reform’ da göçe pansuman olmadı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 9 Mart’ta Saray’da yaptığı konuşmada, “Açık konuşuyorum, varsın gidiyorlarsa gitsinler” dediği hekimler yurt dışına gitmek için başvurularını artırdı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 2022 yılında 2 bin 685 hekimin yurt dışında çalışmak için ‘iyi hal belgesi’ başvurusu yaptığını duyurdu. Bu sayı son 10 yılın rekorunu kırarken 2021 yılında yapılan başvuruları neredeyse ikiye katladı.

2021 yılında iyi hal belgesi başvurusu yapan hekim sayısı 1405 olmuştu. 10 yıl öncesinde ise bu sayı 59'du. Başvuru sayıları yıllar geçtikçe arttı.

Yıllara göre 'iyi hal belgesi' isteyen hekim sayısı

Geçen yıl toplam 2 bin 685 hekim TTB'den gidecekleri ülkelere sunmak üzere iyi hal belgesi talep etti. 2022’nin son ayında, 268 hekim iyi hal belgesi aldı.

2022 yılında aylara göre 'iyi hal belgesi' isteyen hekim sayısı

TTB, hekim göçüne dair yaptığı açıklamada, “Veriler, Sağlık Bakanlığı'nın ‘Beyaz Reformunun’ çözüm değil; algı yarattığının açık göstergesi. Yönet(e)meyenlere inat sağlıklı bir gelecek mücadelemizi 2023'te de sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Taksim 1 Mayıs’la özdeştir! İktidar, hukuksuz ve keyfi 1 Mayıs yasağını sürdürüyor! Özel'den Yerlikaya'ya '1 Mayıs' telefonu: Kararınızı gözden geçirin İftarlarını tabip odasında açacaklarmış Bir elde karanfil, bir elde mahkeme kararı: 1 Mayıs’ta Taksim'e!