5 ilde birçok yerleşim yeri karantina altına alındı

Koronavirüsle mücadele kapsamında bugün, Karabük, Çankırı, Batman, Hatay ve Adıyaman da bazı yerleşim yerleri karantina altına alındı.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede normalleşme süreci devam ederken, artan vakalar nedeniyle bazı bölgelerde karantina uygulamalarına devam ediliyor. Türkiye’de son olarak Karabük, Çankırı, Batman, Hatay ve Adıyaman da, bazı köy ve evlerde karantina uygulaması başlatıldı.

Karantinaya alınan yerleşim yerlerine ilişkin detaylar şu şekilde:

KARABÜK

Karabük'ün Yenice ilçesine bağlı Yamak köyünde, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, birden fazla Covid-19 pozitif vakası tespit edilmesi üzerine köyün, 22 Ağustos saat 24.00'a kadar karantina altında tutulmasına karar verildi.

Köye giriş ve çıkışın sınırlandırıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İl Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenen ve evlerde tedavisi devam eden Covid-19 hastaları ile temaslıların sağlık sebepleri dışında evlerinden ve köyden çıkışına müsaade edilmemesine, köyde karantina altında ikamet eden kamu ve özel sektör çalışanlarının karantina süresi boyunca idari izinli sayılmalarına ve alınan karara uymayanlara idari para cezası ile gerekli adli işlemlerin uygulanmasına karar verilmiştir."

ÇANKIRI

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir köyde karantina uygulanmasına karar verildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karar doğrultusunda, ilçeye bağlı Kuşçayırı köyü 14 gün karantina altında tutulacak.

Giriş çıkışlara izin verilmeyen köyde güvenlik ve sağlık ekipleri önlem alacak.

BATMAN

Batman'ın Gercüş ilçesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 3 evde karantina uygulaması başlatıldı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, salgının yayılmasını önlemek ve yurttaşları salgından korumak amacıyla koronavirüs testi pozitif çıkan 3 kişinin oturduğu ilçe merkezi, Güzelöz köyü ve Yamanlar köyünde 3 ev karantinaya alındı.

Sağlık ekiplerinin söz konusu adreslerdeki çalışması sürüyor.

HATAY

Hatay'ın Kumlu ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir mahallede karantina uygulanmaya başlandı.

Kumlu Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, pozitif vaka görülen Batıayrancı Mahallesi'nde 14 gün karantina uygulanmasını kararlaştırdı.

Jandarma ekiplerince kontrol noktaları oluşturulan mahallede, giriş ve çıkışlar sınırlandırıldı.

ADIYAMAN

Adıyaman'da, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 50 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde yaşayan bazı yurttaşların Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca, salgınla mücadele çerçevesinde yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda Bahçecik, Bahçelievler, Cumhuriyet, Fatih, Karapınar, Mehmet Akif, Örenli, Sıratut, Siteler, Sümerevler, Turgut Reis, Ulu Cami, Yavuz Selim, Yeşilyurt, Altınşehir, Barbaros, Hürriyet, Kayalık, Yeni ve Malazgirt Mahalleriyle Gümüşkaya köyündeki 50 evde karantina uygulanmasına karar verildi.

AA-İHA

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! Devlet bulamadı, PTT hemen buldu Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım