AKP’li Fatih Taşdemir: Laik bir hukuk devletinde yaşıyoruz ya boşanmalar bunun sonucu

Esenyurt Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısı dün yapıldı. Belediye bünyesinde eşitlik birimi kurulması ile ilgili tartışmalar sırasında, AKP’li üye Fatih Taşdemir, “Kadın kadındır, erkek erkektir. Yok efendim, ‘Boşanma olayları en çok bu dönemde olmuş’ Bu ülkenin Cumhurbaşkanı mı diyor, gidin boşanın. Kusura bakmayın. Demokratik, laik bir hukuk devletinde yaşıyoruz ya bunlar bunun sonucudur” dedi.

İstanbul Esenyurt Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısı dün, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt başkanlığında yapıldı.

Belediye bünyesinde eşitlik birimi kurulması ile ilgili tartışmalar sırasında, AKP’li üye Fatih Taşdemir, “Kadın kadındır, erkek erkektir. İsmi Ayşe ise kadındır, Ahmet ise erkektir. ‘Bizim zihniyetimiz’ ne? Yok efendim, ‘Boşanma olayları en çok bu dönemde olmuş’ Bu ülkenin Cumhurbaşkanı mı diyor, gidin boşanın. Kusura bakmayın. Demokratik, laik bir hukuk devletinde yaşıyoruz ya bunlar bunun sonucudur. Bunlar aşırı istediğiniz özgürlüğün sonucudur, bu” dedi.

İstanbul Esenyurt Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısı dün, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt başkanlığında yapıldı. Meclis Toplantısı’nın birinci birleşim, ikinci oturumunda CHP’li ve AKP’li Meclis üyeleri; belediye bünyesinde kurulması planlanan Psikolojik ve Sosyal Hizmetler Şefliği bünyesinde ‘Eşitlik Birimi’ni tartıştı.

AKP’li Meclis Üyesi Fatih Taşdemir konuşmasında, “Toplumsal eşitlik adı altında alt birimlerde kurulması istenen bir şeflik söz konusu. Bir kere Esenyurt Belediye’sinde böyle bir şeye neden ihtiyaç var? Bir kere Esenyurt Belediyesi’nin Sosyal İşler Müdürlüğü var mı, var... Kadın Aile Müdürlüğü var mı, var… Peki burada ne ayırt edilebiliyor? Kadın kadındır, erkek erkektir. Anlamayanlara anlatalım; ismi Ayşe ise kadındır, Ahmet ise erkektir. Yani kadın geldi, sizden yardım istedi siz Sosyal İşler Müdürlüğü’nde neyine yardımcı olamıyorsunuz veya diğer Sosyal İşler Müdürlüğü’nüzde hangi çalışmayı yapamıyorsunuz? Biz neden bunu söylüyoruz biliyor musunuz arkadaşlar… Çünkü benzer çalışmaları Kadıköy Belediyesi’nde, Şişli Belediyesi’nde, CHP’nin genelinde bunlar yapılıyor" dedi.

Taşdemir, şunları söyledi:

"Aile kurumunu yer altına alan sizsiniz, CHP zihniyetidir. Erkekle kadını çırılçıplak havuzlara koyan bir zihniyet, sizsiniz. Bunu nereden anlatıyorsunuz. Kime anlatıyorsunuz? Olayı bir müdürlüğün alt çalışması, strateji geliştirilmesi ile alakalı bir yönetmeliğin dışına taşırdınız. Bu aslında sizin, bir zihniyet tasavvuru yapıyorsunuz ya burada siz toplumu zaten ayırıyorsunuz. Bizim zihniyetimiz ne? Yok efendim, ‘Boşanma olayları en çok bu dönemde olmuş’ Bu ülkenin Cumhurbaşkanı mı diyor, gidin boşanın.

Kusura bakmayın. Demokratik, laik bir hukuk devletinde yaşıyoruz ya bunlar bunun sonucudur. Bunlar aşırı istediğiniz özgürlüğün sonucudur, bu. Yanlış algılıyorsunuz. Toplumsal cinsiyet eşitliği diyorsunuz ya, toplumsal haklar anlamında… Beş tane bayan Meclis üyemiz var, sizde iki tane. Mademki kadın hakları, eşitliği savunuyorsunuz. Kalkıp bizim zihniyetimize laf edecek, son söz söyleyecek kişi sizsiniz. Her seferinde zihniyet ayrıştırması, toplumu ayrıştırıyorsunuz.”

“KADIN KELİMESİNİ GÖRDÜĞÜNÜZ HER YERDE KORKMAKTAN VAZGEÇİN”

CHP’li Meclis Üyesi Dilek Şimşir ise Meclis görüşmesinde şunları dedi:

“AKP’li ve MHP’li Meclis üyesi arkadaşlarımızın kadınlara yönelik eşitlik ilkesini hayata geçirmek adına kurmaya çalıştığımız birim için ortayı nasıl ayağa kaldırdığına şahit olduk. Bu arkadaşlar, demeçlerinde ‘toplumun ahlakını bozuyorlar, insanları sapkınlığa sürüklüyorlar’ gibi akıl almaz açıklamalarda bulundular. Kadının toplumsal hayat katılması kadar, kadının özgürce kendini ifade etmesi kadar sizi korkutan önemli bir şey yok? Bu korkunuzun sebebini çok iyi anlıyorum. Çünkü kadınlar kendilerini katleden canileri kravat taktı diye iyi hal zihniyetini unutmaz. Çünkü kadınlar çocuklarına tecavüz edenleri ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyen zihniyeti de unutmaz. Çünkü kadınlar aynı emeği vermelerine rağmen daha ucuza çalıştırılmalarına, kahkahalarından rahatsız olanları, onları durmadan nasıl giyinir diye emreden bu zihniyeti unutmaz. İşte bu yüzden kadın eşitliğine karşı yapılan her çalışmada ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz. Herkes dil, din, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, mezhep vb. sebeplerle ayrım gözetmeksizin kanun önünde eşittir. Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitsizliğin yaşama geçmesini, sağlamakta yükümlüdür. Kadın kelimesini gördüğünüz her yerde lütfen ürpermekten, korkmaktan vazgeçin.”

(ANKA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı Taksim 1 Mayıs’la özdeştir! Erden Timur: Tarikatçı dendiği için Alevi olduğumu söylemek zorunda kaldım İktidar, hukuksuz ve keyfi 1 Mayıs yasağını sürdürüyor! Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı