AKP varsa vatandaşın can güvenliği yok

Hüseyin ŞİMŞEK

AKP, her alanda olduğu gibi sağlıkta da iflası getirdi. Dersim’de kalp-damar cerrahı, Ağrı’da kadın doğum uzmanı, Hakkari’de çocuk yoğun bakım ünitesi gibi temel eksikliklerin var olduğunu vurgulayan CHP Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “AKP iktidarında vatandaşın canının kıymeti yok” değerlendirmesinde bulundu.

İlgezdi, il il hastanelerdeki doktor yetersizliği ve bundan kaynaklı eksiklikler hakkında bir rapor kaleme aldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da sunulan raporda, çok sayıda kentte vatandaşların sağlığa erişiminin bulunmadığı vurgulandı.

ENDİŞE VERİCİ BOYUTTA

Raporda, yaşanan sorunlar şöyle özetlendi:

• Bursa’da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli öğretim üyelerinden biri uzun süreli raporlu, diğeri de istifa ederek bir vakıf üniversitesine geçtiği için çocuk onkoloji kliniği geçici çözümlerle yönetilmeye çalışılıyor, hastalar mağdur. Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nde romatoloji servisi kapalı.

• Bursa Şehir Hastanesi ve Çekirge Devlet Hastanesi'nde gastroenteroloji uzmanı yok.

• Burdur Devlet Hastanesi’nde anjiyo ünitesi olmadığı için kalp krizi şikayetiyle hastaneye başvuranlara dil altı hapı verilip, Isparta'ya sevk ediyor. Hastalar yolda yaşamını yitirebiliyor.

• Çanakkale Devlet Hastanesi’nde çocuk kardiyoloji bölümü yok. Gelibolu Devlet Hastanesi’nde kadın hastalıkları, kardiyoloji, nöroloji, göğüs hastalıkları doktorları olmadığı için bölümler hizmet vermemekte.

• Hakkari’de, gastroenteroloji, kalp-damar cerrahı ve çocuk yoğun bakım ünitesi yok. Çocuklar dört saat uzaklıktaki Van'a götürülmekte..

• İstanbul Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde tüm ortodonti uzmanları istifa etti ve bölüm hizmet vermiyor.

• Kars’ta, birçok bölüm doktor olmadığı için kapalı. Onkoloji bölümü kurulduğundan beri hiç hekim gelmemiş ve yedi yıl önce milyon dolara alınan cihazlar çürümeye terkedilmiş.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İftarlarını tabip odasında açacaklarmış Geçim sıkıntısı depresyonu artırdı İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu İngiliz muhabir, Türk doktorla görüşmesini kaydetti: “Hiçbir uyarıda bulunmadan dokundu” Halkın sağlık hakkı için adayız