AKP’ye ‘içeriden’ eleştiri: Sorunlu büyüdük. Belediyecilik ve medyada etkileri görüldü

Yeni Şafak yazarı İbrahim Tenekeci, AKP’ye ilişkin özeleştirel bir yazı kaleme aldı. Geçmişte çok farklı olduklarını savunan Tenekeci, ‘sorunlu büyüdüklerini’ söyledi. Tenekeci, “Dışarıya yansıyan görüntümüz budur: Yokluğu bölüşen insanlar varlığı paylaşamaz hale geldi” ifadelerini kullandı.

İbrahim Tenekeci’nin “Dün ve bugün” başlığıyla bugünkü Yeni Şafak gazetesinde yayınlanan yazısından bazı bölümler şöyle:

“Camia büyüdü. Sayı arttı. Sorunlu büyüyorduk sanki. Bunu hep dile getirdik, çekincelerimizi söyledik. İnsana gidenler ile imkâna gelenler aynı çatı altındaydı. İmkânı imtihan olarak görenler ile fırsat bilenler aynı geminin içindeydi. Ne yazık ki diğerlerinin sayısı her geçen gün artıyordu. Bu durum, özellikle belediyecilik alanında ve medya sektöründe etkisini gösteriyordu.

Ülkeyi yönetmeye talip olduğunuz vakit, bazı şeyler kaçınılmazdır. Burada, birtakım mecburiyetleri kastetmiyoruz. İnsanları kucaklamayalım demiyoruz.

Akan çeşmeye uzanan iki el var. Biri israf olmasın diye çeşmeyi kapatmak istiyor. Diğeri de testi getirmiş.

Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Dağda bekleyenlerden çok az fire verildi. Önemli bir kısmı yerinden ayrılmadı. Ganimet için alçaklara inmedi.

Son günlerdeki tartışmalara, daha doğrusu düşmanlıklara işte buralardan bakıyoruz.

Bazı eleştirilerin şahsiyat boyutuna ulaştığını görüyor ve üzülüyoruz. Yıpranma payına itirazımız yok. Yıpratma kısmına karşıyız.

Dışarıya yansıyan görüntümüz budur: Yokluğu bölüşen insanlar varlığı paylaşamaz hale geldi.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Implant vidası beyne saplanmadı “Murat Kurum kazanacak” diyen burç spekülatörü tüy dikti: “Doğum saati yanlış” 33 yaşındaki eski oyuncu Batuhan Berkay Göksu hayatını kaybetti İngiliz muhabir, Türk doktorla görüşmesini kaydetti: “Hiçbir uyarıda bulunmadan dokundu” Tarikatlar böyle istedi: RTÜK’ten FOX TV'ye ‘Kızıl Goncalar’ cezası