Alanya açıklarında 4.0 büyüklüğünde deprem

Akdeniz'de Antalya'nın Alanya ilçesi açıklarında deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin verilerine göre, merkez üssü Akdeniz olan Richter ölçeğine göre, 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Antalya'nın Alanya ilçesinin 90,73 kilometre açığında, saat 11.33'te olan deprem, 20,92 kilometre derinlikte kaydedildi.

PROF. NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Antalya açıklarında meydana gelen 4.0 büyüklüğünde depremle ilgili, "derin bir deprem" dedi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Kıbrıs bölgesinde meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremle ilgili, "Az önce Akdeniz’de Kıbrıs bölgesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu deprem olasılıkla Kıbrıs’ın batısından Antalya Körfezinin güneybatı ucuna uzanan dalma-batma zonu ile ilgili" diye yazdı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı