Alın terinin karşılığı 10 yıldır ödenmedi

HABER MERKEZİ

Sahte iflasla işyerini kapatan ve işçilere hak edişlerini vermeyen Dorian Çorap patronu, İstanbul Esenyurt’ta protesto edildi. Tekstil-İş Sendikası öncülüğünde bir araya gelen işçiler patronları Zekai İzmirli’nin derhal kendilerine olan borcunu ödemesini istedi. Dorian emekçileri 10 yıldır açtıkları tüm davaları kazanmalarına rağmen İzmirli’nin ödemeleri yapmadığını belirtti.


Tekstil-İş Sendikası’yla birlikte İzmirli’nin yeni firması Karyam Tekstil’in İstanbul Esenyurt’taki işyeri önüne gelen işçilerden Erol Körsülükoğlu şöyle konuştu: “Dorian Çorap’ı Karyam yaptı. Biz bunu mahkemelerde kanıtladık. Biz Karyam’a hacze gittik. Kıdem Tazminatı işçinin hakkıdır.?”

Tekstil-İş Örgütlenme Koordinasyonu Üyesi Ferhan Yılmaz ise şu açıklamayı yaptı: “Biz batık şirketleri; içi boşaltılan, konkordato ilan edilen şirketleri ilk kez görmüyoruz. Buradan Çalışma Bakanlığı’na da seslenmek istiyoruz. Bu şirketlerin patronları nasıl oluyor da bu kadar rahat bu firmaların içini boşaltabiliyor?”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bir elde karanfil, bir elde mahkeme kararı: 1 Mayıs’ta Taksim'e! Vedat Işıkhan'dan 1 Mayıs öncesi asgari ücret mesajı Direnen işçilerin çadırı yakıldı 64 yazar ve sanatçıdan çağrı: "Taksim Meydanı 1 Mayıs alanıdır" Direniş çadırları yakıldı: Mega Polietilen patronuna kimse dokunmuyor!