Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile CHP lideri Özel bir araya geldi

Almanya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Almanya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'ye resmi ziyarette bulundu. İstanbul ve Gaziantep’teki programlarının ardından bugün Ankara’ya gelen Steinmeier’in Türkiye’deki son programı CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşme oldu. Steinmeier ve Özel görüşmesi Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde yapıldı. Görüşme planlanan saatten 55 dakika sarkmayla başladı.

Özgür Özel başkanlığındaki CHP heyetinde; Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Genel Başkan Yardımcıları İlhan Uzgel, Gökçe Gökçen ve Yalçın Karatepe, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile İstanbul Milletvekili Namık Tan yer aldı. Saat 17.55'te basına kapalı olarak başlayan görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü.

İLHAN UZGEL, ÖZEL-STEINMEIER GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in görüşmesine ilişkin “Vize konusu çok önemliydi. Uzun süredir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa Birliği ülkesi zorluk çıkartıyor. Vatandaşlarımız çok mağdur bu konuda. İş insanları, sanatçılar, bilim insanları, kongreye gidecek olan, defalarca Almanya'ya gidip gelmiş insanlar, gençler, bazı öğrenciler var. Bunlar potansiyel irtica başvurusunda bulunacak insanlar değil. Bunlara da retler geliyor. Genel Başkanımız bunları tek tek sıraladı ve Alman Cumhurbaşkanı'ndan bu konuda inisiyatif almasını istedi” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erdoğan-Özel görüşmesi: Gezi tutukluları talebinden sonra Yılmaz Tunç görüşmeye çağrılmış DEM Parti'den CHP'ye ziyaret: Özgür Özel'den Erdoğan görüşmesi hakkında açıklama Yasaklı 1 Mayıs'tan 2 gün sonra: Erdoğan "yumuşama" dedi Lanet olası radikaller! Halk dümenin başına geçti