Alucon Yapı işçileri 2 aydır maaş alamıyor

2 aydır maaşlarını alamadıklarını bildiren Alucon Yapı işçileri, fabrikanın boşaltıldığını ve işten çıkışlarının yapılacağını öğrendiklerini kaydederek ödemelerinin hala yapılmadığına dikkat çekti. Şirketin önünde basın açıklaması yapan işçiler, haklarını almadan mücadeleden vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

HABER MERKEZİ

Tuzla Deri Sanayi’de Alucon Yapı işçileri 2 aydır maaşlarının ödenmediğini söyleyerek şirketin önünde basın açıklaması yaptı. Şirketin sürekli ödemeleri geçiştirdiğini söyleyen işçiler, 16 Aralık’ta insan kaynakları müdürü tarafından toplantıda işten çıkışlarının yapılacağını öğrendiklerini belirtti.

Şirketin patronlarından Barbaros Yangın’ın ödemelerin 19 Aralık’ta netleşeceğini söyleyerek işçileri evlerine gönderdiği belirtilen açıklamada, "Bizleri hiçbir işlem yapmadan evlerimize gönderdiklerinde, aslında fabrikanın içinin boşaltılması ile ilgili planlar yaptıklarını bilmiyorduk" denildi.

İşçiler, haklarını almadan mücadeleden vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

İşçilerin açıklaması özetle şöyle:

"17 Aralık Perşembe günü, fabrikadan bizlere ulaşan video görüntülerinde, imalat makinelerinin söküldüğünü ve bir tıra yüklendiğini gördüğümüzde hepimiz şok olduk. Diğer videoda ise tüm ofis eşyaları, bilgisayarlarımız toplanıyordu. Bugüne kadar depodaki tırlarca malzeme, günlerce fabrikadan götürüldü. Ayrıca haftalar öncesinden şirket arabaları birilerinin üzerine devredildi. Bizleri hiçbir işlem yapmadan evlerimize gönderdiklerinde, aslında fabrikanın içinin boşaltılması ile ilgili planlar yaptıklarını bilmiyorduk. İşsizlik sigortasından yararlanabileceğimiz şekilde çıkışlarımızın yapılacağı sözlü olarak beyan edilmiştir. Patronlarımızdan alacaklarımız için yazılı sözlü bir beyan alamadık. Alın terimizin hakkını almadan mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi buradan bildiriyoruz."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bir elde karanfil, bir elde mahkeme kararı: 1 Mayıs’ta Taksim'e! Vedat Işıkhan'dan 1 Mayıs öncesi asgari ücret mesajı Direnen işçilerin çadırı yakıldı SOL Parti: Taksim halkındır kapatılamaz Sivas'ta inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti