Ankapark 'hırsızların gözdesi' oldu

Ankapark’ta yaşanan hırsızlık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Melih Gökçek döneminde 801 milyon dolara yaptırılan tesisteki kabloları çalmak isteyen kişiler yakalandı. Tesisin ABB’ye devri duruşmasının 28 Şubat’ta görüleceği bildirildi.

BirGün/Ankara

Çürümeye terk edilen 801 milyon dolar maliyetli Ankapark’ta yeni bir hırsızlık olayı daha yaşandı. Güvenlik görevlilerinin, 24 Şubat’ta parktaki kabloları çalmak isteyen kişileri yakalayıp emniyete teslim ettiği bildirildi. Tesisin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devrine yönelik davanın 28 Şubat’ta görüleceği belirtildi.

Melih Gökçek döneminde 801 milyon dolara mal edilerek yapılan ancak çürümeye terk edilen Ankapark’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devir sürecinin hala gerçekleşmemesi alanı hırsızlar için cazip hale getiriyor.

Parkta her geçen gün hırsızlık vakaları yaşanıyor. Kullanılamaz hale gelen parkın çevresinde nöbet tutan Anfa Güvenlik ekipleri, 24 Şubat 2022 tarihinde parktaki kabloları çalmak isteyen şahısları yakalayıp emniyet güçlerine teslim etti.

DURUŞMA 28 ŞUBAT’TA

Sürekli hırsızlık vakalarının yaşandığı ve çürümeye terk edilen parkın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusundaki belirsizlik ise sürüyor. Parkın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusundaki dava devam ediyor. Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin bir sonraki duruşma gününü 28 Şubat 2022 olarak belirlediği Ankapark’ın ABB’ye teslim edilmemesi, alanın tamamen sahipsiz kalmasına, kablo hırsızlığı ile diğer hırsızlık vakalarının artmasına ve zararın her geçen gün milyonlarca lira artmasına sebep oluyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı