Atandı, göreve başlayamadı

Güvenlik soruşturması nedeniyle atanmasına rağmen göreve başlayamayan Ç.T., “Bu yüzden öğrencilerimden ayrıyım. İlk öğrendiğim andan itibaren çok üzgünüm” dedi

MUSTAFA KÖMÜŞ

Meclis’te tartışılan hekime şiddet yasasıyla birlikte son dönemde gündeme gelen güvenlik soruşturması öğretmenleri de mağdur ediyor. Birçok öğretmen atanmasına rağmen göreve başlayamıyor. O öğretmenlerden Ç.T., BirGün’e yaptığı açıklamada Mardin’de bulunan bir okula atandığını fakat güvenlik soruşturması nedeniyle göreve başlayamadığını anlattı.

Ç.T., 2016 yılında KPSS’ye girdiğini ifade ederek şöyle devam etti: “KPSS’den sonra gerçekleşen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’ne (ÖABT) hazırlandığımız sırada darbe girişimi gerçekleşti. Bunun üzerine sınav ertelendi. Sınavın ardından çıkarılan KHK ile mülakat geldi. Mülakatta 87 aldım. Ekimde ilk atama gerçekleşti. Martta ise ek atama yapılacağı söylendi. Ben buna dahil oldum” dedi.

Valilik'ten öğrendik
Güvenlik soruşturmasıyla ilk olarak kendilerinin muhatap olduğunu belirten Ç.T., “Nisan ayında Mardin’de bir okula atandım. Mayıs ayında Mardin’e gittim evraklarımı götürdüm. Bana güvenlik soruşturması nedeniyle beklemem gerektiği söylendi. Ben ağustosa kadar bekledim. Ancak bir şey çıkmadı. İstanbul Emniyeti, bana dosyamın Mardin’e gittiğini söyledi. Ardından Mardin Vali Yardımcısı’na tanıdıklarımız vasıtasıyla ulaştık. Ondan soruşturmanın olumsuz sonuçlandığını öğrendik” ifadelerini kullandı.

Çok kötü günler geçirdim
Atandığını öğrendikten sonra 2017’deki sınava hazırlanmayı bıraktığını ifade eden Ç.T., şunları söyledi: “Özel okula başvuru zamanı da geçmişti. Kimse artık öğretmen aramıyordu. Dışarıda kaldım bu yüzden. Çok daha sonra tesadüfen bir özel okulda işe başlayabildim. Çok kötü günler geçirdim. Liseden beri öğretmen olmak istiyordum. Şu anda öğrencilerimle birlikte olmam gerekiyordu ama bu yüzden onlardan ayrıyım.”

Şu ana kadar hakkında herhangi bir dava açılmadığını ifade eden Ç.T., “Bir kere dahi gözaltına alınmadım. Neden olumsuz sonuçlandığını bilmiyorum. Sadece bir defa bildiri okuduğum için ifadem alındı. Onun dışında hiç buna benzer bir şey yaşamadım. Onda da dava açılmadı. Bu yüzden öğrencilerimden ayrıyım. İlk öğrendiğim andan itibaren çok üzgünüm, yaşadıklarımı tam olarak anlatamıyorum” diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Din dersi kitabı AKP beyannamesi MEB herkesi 'savunmaya' çağırdı: Twitter’dan müfredat eleştirilerine karşı kampanya Seçim bitti, verilen sözler unutuldu: Bakan Tekin'den 'mülakat' savunması AKP’nin kindar nesil ajandası Maarif Modeli'nden parti programı çıktı: MEB’den medrese müfredatı!