Ateşkesin başlamasıyla bozulması bir oldu: Azerbaycan-Ermenistan çatışmaları devam ediyor

Dün gece 00:00'da yürürlüğe giren ateşkes, dakikalar sonra bozuldu. Azerbaycan ve Ermenistan tarafları, ateşkesi ihlal etme konusunda birbirlerini suçluyor. Çatışmalar sürüyor.

Azerbaycan ve Ermenistan'ın üzerinde anlaştığı insani amaçlı geçici ateşkes, bugün yerel saatle 00.00'da yürürlüğe girmişti. Ermenistan'ın saldırılarının devam ettiğini bildiren Azerbaycan ordusu, Cebrayil ekseninde Ermenistan güçlerine ait bir Su-25 savaş uçağını daha düşürdüğünü duyurdu. Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü ise, Azerbaycan'ın geçici ateşkesin yürürlüğe girmesinden dört dakika sonra Azerbaycan'ın topçu ve roket atışları yaparak ateşkesi ihlal ettiğini söyledi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan güçlerinin, Cebrail kentinin çevresindeki bölgelere ve Araz nehri boyunca kurtarılmış köylere top ve havanlarla ateş açtığı belirtildi.

Azerbaycan askerleri arasında can kaybı olmadığı ifade edilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca ilgili faaliyetini sürdürdüğü aktarıldı.

Bakanlığın bir başka açıklamasında da dün ateşkes yürürlüğe girene kadar, Ermenistan ordusuna ait 2 S-300 uçaksavar sisteminin füze atış istasyonu, 5 T-72 tank, 3 Grad füze sistemi, 2 Smerç roketatar sistemi,1 D-20 obüs, 1 KS-19 uçaksavar topu ve mühimmat taşıyan 6 aracın imha edildiği aktarıldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin Ağdam bölgesi topraklarına ateş açtığı kaydedildi.

Öte yandan Bakanlık, Azerbaycan Ordusu'nun Fuzuli istikametindeki askeri operasyonları ardından Ermenistan silahlı kuvvetlerinin geri çekildiğini açıkladı. Ermenistan birliklerinin geride bıraktığı askeri komuta merkezi ve mühimmat, Azerbaycan ordusu tarafından ele geçirildiği duyuruldu.

Yerel saatle 13.00 civarında, Ermeni kuvvetlerinden alınmış Horadiz kasabası istikametinde uçan Ermenistan İHA'sının, Azerbaycan hava savunma unsurlarınca imha edildiği belirtildi.

Azerbaycan ve Ermenistan'ın üzerinde anlaştığı insani amaçlı geçici ateşkes bugün yerel saatle 00.00'da yürürlüğe girmişti.

AA

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım İş cinayetlerini 'kader'e bağlayan Erdoğan'dan CHP'ye ihmal eleştirisi