Bakan Bozdağ, Altılı Masa'yı hedef aldı: Aday değil, özel kalem müdürü arıyorlar

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Altılı Masa'yı hedef alarak, "Bunlar altı tane lider, Türkiye'yi yönetecek bir cumhurbaşkanı adayı değil, altı lideri idare edecek bir özel kalem müdürü arıyor. Bunlar imzalayacak, o gereğini yapacak" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP İstanbul İl Başkanlığınca, Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen avukatlar buluşmasında konuştu.

Altılı Masa'yı hedef alan Bozdağ, "Takip ediyoruz Altılı Masa'yı. Dün de toplandılar. Yaptıkları açıklamaları alt alta yazmışlar, altına da imza atmışlar. Bakıyorsunuz hiçbir şey yok. Neredeyse bir yıl oldu, karar almışlar, 'Cumhurbaşkanı adaylığı istişare süreci başlatılıyor.' diye. Bir senede cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecini istişare kararı alamadılar… Diyorlar ki 'Her ne karar alacaksa cumhurbaşkanı bizim imzamızla alacak, hepimizin imzası olacak.' Hep söylüyordum, bunlar Türkiye'yi yönetecek bir cumhurbaşkanı adayı aramıyor, kendilerine itaat edecek emir eri arıyor. Ama şimdi dün dinledikten sonra bunu değiştiriyorum" ifadelerini kullandı.

Bozdağ, şöyle devam etti: "Bunlar altı tane lider, Türkiye'yi yönetecek bir cumhurbaşkanı adayı değil, altı lideri idare edecek bir özel kalem müdürü arıyor. Bunlar imzalayacak, o gereğini yapacak. Peki anayasayı ne yapacağız? Anayasa 104 yetkiyi kime vermiş? Yüzde bir bile oy alamayan Türkiye'nin yönetimine çöksün diye mi? Yüzde 51 cumhurun oyunu almış cumhurbaşkanına emir ve talimat versin diye mi o hükümleri koymuş? Bu, 'Millet yetki verirse biz anayasayı ayaklarımızın altına alacağız, Türkiye'yi öyle yöneteceğiz.' demektir. Bu, anayasaya yeni bir darbedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü, dirayetli, cesur bir liderle yönetilen aziz Türk milleti, altılı masanın etrafında toplanmış, toplasan bir Tayyip etmeyen birilerine bu ülkeyi emanet etmez.''

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bahçeli, Mehmet Şimşek'e sahip çıktı: Ferdi Tayfur'lu paylaşım hakkında açıklama Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak İktidar ‘yeni anayasa’ turuna başladı: Özel’den “Önce Anayasa’ya uyun” mesajı Koray Aydın: Kazanmayayım diye organize bir el çalıştı Özgür Özel'den tasarruf genelgesi çıkışı: "İsrafın kaynağı olanlar israfı durduramazlar"