Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İzmir hızlı tren hattı ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin 2026 yılında tamamlanacağını söyledi. Uraloğlu, proje tamamlandığında Ankara-İzmir arasındaki mevcut demiryolu hattının 824 kilometreden 624 kilometreye, seyahat süreside 14 saatten 3,5 saate düşeceğini kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımı devam eden Akhisar-Gördes yolunda incelemelerde bulundu.

Bakan Uraloğlu, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, yıllardır tamamlanamayan  Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'yle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Altyapı çalışmalarında yüzde 62,9 fiziksel ilerleme sağladıklarını ifade eden Uraloğlu, şunları söyledi:

"Kalan altyapı, üstyapı ve elektromekanik yapım işleri de hızla devam ediyor. İnşallah 2026 yılı sonunda projemizi tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Projemiz tamamlandığında Ankara-İzmir mevcut demir yolu 824 kilometreden 624 kilometreye, seyahat süresi de 14 saatten 3,5 saate düşecek. Ankara ile Manisa arası seyahat süresi de 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecek. 21 yıldır olduğu gibi, 2024 yılında da yenilikçi projelerle, sürdürülebilir çözümlerle ve teknolojinin gücünü kullanarak ülkemizin ulaşım altyapısını daha da güçlendireceğiz."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Selahattin Demirtaş: Bana ceza verildi diye ‘Benden sonrası tufan’ demem 'Ayhan Bora Kaplan' krizinin ardından Ankara Emniyeti’ne yeni atama İşgalciler ve saltanatçılar kaybedecek Diyanet’in öğle yemeği listesi ortaya çıktı Tasarruf bahane kuzu kapama şahane