Baldur'da grev gözaltılara rağmen başladı

Emek Servisi

Kocaeli Çayırova’daki Baldur Süspansiyon Fabrikası’nda patronun grev kırıcılığı yapmasına karşı çıkan işçiler gözaltına alındı.

DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye işçiler, tüm baskı ve engellemelere rağmen önlüklerini giyerek greve başladı.
Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon’da, Birleşik Metal-İş’in temmuz ayında yetki almasının ardından aralarında işyeri temsilcilerinin de olduğu 5 işçi işten atılmıştı. Patron, toplu sözleşme için sendikanın yaptığı çağrıları yanıtsız bırakmış, bunun üzerine sendika, 25 Aralık’ta greve çıkacağını duyurmuştu.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Grevin başlamasına saatler kala patron, fabrikaya grev kırıcı olarak 15 kişilik bir işçi ekibini sokmaya kalktı. Buna izin vermeyen işçilere müdahale eden polis, Birleşik Metal-İş Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ile 4 işçiyi gözaltına aldı.

“Sendikalı olmak, hak aramak suç mu?” diyerek yaşananlara tepki gösteren işçiler, tüm baskı ve engellemelere karşın önlüklerini giyerek greve başladı. Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Baldur işçisinin her türlü saldırı ve hukuksuzluğa göğüs gerdiğini belirterek, “İşveren aylardır suç işliyor, ona yönelik hiçbir yaptırım yok; ama bizim şube başkanımızla beraber arkadaşlarımız gözaltına alınıyor” dedi.

BALDUR'A SENDİKA GİRECEK

Bu işyerini mahkemeye verdiklerini, yıllarca beklediklerini, 5 yıl sonra yetki aldıklarını anlatan Serdaroğlu, “Ama işveren yine saygı göstermiyor, bizimle görüşmüyor. Pandemiyi fırsata çeviriyor” diye konuştu.

Baskıların kendilerini yıldıramayacağını beliren Serdaroğlu, bu işyerine ne olursa olsun sendikanın gireceğini ifade etti. Greve çıkan Baldur işçilerine, aralarında Petrol-İş, Nakliyat-İş, EMEP, TKP, EYT Gebze Derneği’nin de olduğu çok sayıda örgüt destek verdi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Taksim 1 Mayıs’la özdeştir! İktidar, hukuksuz ve keyfi 1 Mayıs yasağını sürdürüyor! Özel'den Yerlikaya'ya '1 Mayıs' telefonu: Kararınızı gözden geçirin İftarlarını tabip odasında açacaklarmış Bir elde karanfil, bir elde mahkeme kararı: 1 Mayıs’ta Taksim'e!