Bankaların saha personeli tehlikede

Koronavirüs salgınına karşın çalışma saatlerini azaltan ve tüketiciye borç erteleme “fırsatı” sunan bazı bankalar, sahada görevli personelin sağlığını korumaya yönelik önlemleri gözardı ediyor. Bankalar için çalışan gayrimenkul değerleme uzmanları, “Günde ortalama üç ev geziyoruz. Girdiğimiz evlere virüs taşıyabiliriz ya da o evlerden virüs kapabiliriz. Dışarıdan ekspertiz yapmamız yasak” dedi

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Koronavirüs tehdidine karşın, yurttaşlara tüketici kredileri ve kredi kartları borçlarının ertelenmesi gibi çeşitli “fırsatlar” sunan bazı bankalar, değerleme uzmanlarının sağlığını yok sayıyor. Konut, bina, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin değerini bankalar için tespit etmekle görevli çalışanların, değerleyecekleri konutlara girmeye zorlandığı bildirildi. BirGün’e konuşan Gayrimenkul Değerleme Uzmanı F.K, “Bu süreçte değerleme raporunun konut dışından yapılmasına izin verilmeli. Tehlike geçene kadar kimsenin evine girmek, kendimizi de başkalarını da riske atmak istemiyoruz “dedi.

Aralarında devlet bankalarının da olduğu çok sayıda banka, konut değerleme işi yapan şirketlere, “Konut dışından hazırlanan raporlar geçersiz sayılacak. Personel konut içine girmeli” dediği öğrenildi. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı F.K. kendisi ve çevresi için endişelendiğini söyledi.

SAĞLIĞIMIZ HİÇE SAYILIYOR

Devletin, 65 yaş ve üstü yurttaşlar için sokağa çıkma yasağı uyguladığını anımsatan F.K, “Yasağa uyan bir yaşlının evine virüsü ben taşıyabilirim. Bu önlemin kapsamı genişletilmeli” diye konuştu. Sermaye Piyasa Kurulu’nu ve BDDK’yi önlem almaya çağıran F.K, şunları söyledi:

“Eğer virüs taşıyıcıysam günde ortalama üç mülke gidip, mülkte yaşayanlara virüs saçıyorum. Günde en az iki belediye gezip, onlarca insanla muhatap oluyorum. Çalışırken toplu taşıma kullanıyorum. Kendi sağlığımı bir kenara bıraktım, gittiğim yerdeki yaşlılar ve ailem için endişeleniyorum. Bazı müşteriler anlayışlı davranım dışarıdan ekspertiz talep ediyor bankadan. Bankalar buna yasak getirerek bizim sağlığımızı hiçe sayıyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Taksim 1 Mayıs’la özdeştir! İktidar, hukuksuz ve keyfi 1 Mayıs yasağını sürdürüyor! Özel'den Yerlikaya'ya '1 Mayıs' telefonu: Kararınızı gözden geçirin İftarlarını tabip odasında açacaklarmış Bir elde karanfil, bir elde mahkeme kararı: 1 Mayıs’ta Taksim'e!