Beşiktaş'ta barda oturanlara saldırı

Önceki gece Beşiktaş'ta aralarında İngiltere, Yeni Zelanda, Suriye, Türkiye vatandaşı olan gruba, kimliği belirsiz kişiler tarafından 'sahurda içiyorsunuz, siz nasıl müslümansınız' diyerek saldırıda bulunuldu.

Aydın Demir @aydndmir

Önceki gece Beşiktaş'ta aralarında İngiltere, Yeni Zelanda, Suriye, Türkiye vatandaşı olan gruba, kimliği belirsiz kişiler tarafından 'sahurda içiyorsunuz, siz nasıl müslümansınız' diyerek saldırıda bulunuldu. Beşiktaş'ta Alaybeyi Sokak'ta gerçekleşen saldırıda, Türkiye'de özel bir üniversitede öğretmen olan Yeni Zelanda vatandaşı Aden kafasından yaralanırken yine özel bir üniversitede öğretmen olan Ben isimli İngiliz vatandaşının burnu kırıldı. Duygu Yatgın isimli kadın yurttaş ise saldırganların sandalye ile saldırması sonucu omzundan yaralandı. Saldırganlar olay yerinden hızla uzaklaştı.

Olay yerine gelen ambulansla Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar ve gruptaki diğer kişiler saldırganlardan şikayetçi olduklarını belirtti.

Saldırıya uğrayan gruptan Gülce Kaya olayı BirGün'e şöyle anlattı:

“Arkaşlarla beraber Hollanda-Arjantin Dünya Kupası maçını izliyorduk. Maç bitiminde mekandaki müşteriler kalkınca sadece biz kaldık. Birisi esmer, sakalları düz hatlarla kesilmiş iki kişi masaya geldi. Mekanın sahibi olduklarını, kapatıyoruz diyeceklerini zannetim. Fakat gelen kişiler 'Biz sahur yapıyoruz, siz alkol içiyorsunuz, siz bizim kim olduğumuzu bilmiyor musunuz demeye başladılar” dedi. Bunun üzerine sahurlarına ve oruçlarına saygı duyduğunu defalarca belirttiğini söyleyen Kaya, “Bıçak göstererek, siz nasıl müslümasınız, benim orucuma nasıl karışırsın diyerek bir anda tekmelerle ve sandalyelerle saldırmaya başladılar” ifadelerinde bulundu. Olay yerine gelen polise ellerinde bıçak olduğunu söyleyen Kaya “Polis, hiç bir kameraya bakmadan ellerinde bıçak olmadığını iddia etti. Kendimden şüphe ettim”dedi.

Saldırıda omzundan yaralandıktan sonra olayın şokunu üzerinden atamayan Duygu Yatgın ise: “Adamın ilk işi kafama sandalye geçirmek oldu.Kafamda kimse sandalye kırmak zorunda değil” diyerek tepkisini dile getirdi. Karakolda ifadesi alınan ve şikayetçi olduğunu belirten Gülce Kaya “Polis, sen yaralanmamışsın bile diyerek şikayetimin bir işe yaramacağını, yaralalıların ise doktor raporu ile polise başvurmaları gerektiğini söyledi. Yaralılardan Ben ise yarın ülkesine dönecek” dedi

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Hoş geldin kadınım Abdülhamitçiler, Osmanlıcılar, İslamcılar; nerdesiniz? Ergenekon tuğlasından Gomidas Vardapet heykeli Atatürk’ün söylemediği meşhur sözleri Cam kırığının uğuru