BioNTech aşısının 5-11 yaş grubunda kullanımı değerlendiriliyor

Avrupa İlaç Ajansı, Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen aşının 5-11 yaş grubuna da uygulanması için değerlendirmelere başladı.

Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalığının tedavisi için Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen aşının 5-11 yaş grubuna da uygulanması için yapılan başvuruyu değerlendirmeye aldı.

EMA'dan yapılan açıklamada, "Comirnaty" adlı aşının 5-11 yaşındaki çocuklarda kullanımını konusundaki değerlendirmenin, şu anda süren klinik çalışmaların sonuçları ışığında yapılacağı belirtildi.

Değerlendirmenin 2 ay içinde sonuçlanması bekleniyor.

Pfizer-BioNTech'in Covid-19 aşısının 12 yaş ve üzerindeki kişilerde kullanımı için daha önce onay verilmişti. Aşının AB içinde yetişkinlerde ilk kullanım onayı Aralık 2020'de çıkmıştı. (AA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İngiliz muhabir, Türk doktorla görüşmesini kaydetti: “Hiçbir uyarıda bulunmadan dokundu” Prof. Şenyiğit'ten toz taşınımı uyarısı: Ciddi kriz oluşabilir İftarlarını tabip odasında açacaklarmış Kütüphane içinde Aile Sağlığı Merkezi! İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu