Büyükçekmece'deki kazıda bir kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı: Yeni detaylar

Beylikdüzü'nde cesedinin bulunmasının ardından Murat Kartal'ın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturmada, yeni detaylar ortaya çıktı. Genç adamın intikam cinayetine kurban gitmiş olabileceğini değerlendiren yetkililer, Kartal'ın ellerini kelepçelendiğini ve diri diri gömülmüş olabileceğini tespit etti.

Beylikdüzü'nde cesedi gömülmüş halde bulunan Murat Kartal'ın cinayete kurban gittiği kuşkularının ardından başlatılan soruşturmada, yeni gelişmeler kaydedildi. 20 Ocak'tan beri kayıp olan Kartal'ın ölümüne ilişkin, aralarında 2 polisin bulunduğu 7 tutuklu bulunuyor. Savcılığın yürüttüğü soruşturmada, Kartal'ın cesedinin kelepçeli halde bulunduğu öğrenildi. Böylece kelepçelenerek diri diri gömüldüğü tespit edilen Kartal cinayetinin detaylı incelemeleri devam ediyor.

'KARAKOLA GÖTÜRÜYORUZ' DİYEREK ALMIŞLAR

Uyuşturucu iddialarıyla sıklıkla gündeme gelen Baybaşin ailesinden müteahhit Edip Fırat'ı öldürmek suçundan 2015'te tutuklanıp 2022'de tahliye olan Murat Kartal, 20 Ocak'tan beri kayıptı. Soruşturma kapsamında, polis memurları Erdem Öntürk ve Fatih Erkuş'un, 20 Ocak 2021'de Kartal'ı Maltepe'deki evinden kelepçe takarak kendi araçlarına aldıkları, "Karakola gidiyoruz" diyerek götürdükleri belirlendi.

EDİP FIRAT'IN AMCASINA TESLİM ETTİLER

Sabah'ın haberine göre, Kartal'ın ailesine "Gayrettepe'ye gidiyoruz" dediği kaydedildi. Ancak zanlılar, Kartal'ı karakola değil, İstanbul Adalet Sarayı yakınlarında bulunan Edip Fırat'ın amcası Yavuz Yavuztürk ve yanındakilere teslim etti.

Kartal'ın buradan Beylikdüzü'ndeki köşke götürüldüğü ve burada öldürüldüğü değerlendirilirken cesedin kelepçeli halde bulunması 'diri diri gömüldü' ihtimalini akıllara getirdi. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan 2 polis tarafından kelepçe takılmasının ardından infaz timine teslim edildiği tahmin edilenn Kartal'ın intikam cinayetine kurban gittiği düşünülüyor.

EDİP FIRAT'IN AMCASINA TESLİM EDİLDİ

Soruşturmada neden 'cinayet şüphesi' üzerinde durulduğu İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun şüphelileri tutuklamaya sevk ettiği yazıyla ortaya çıktı. Kayıp ihbarıyla başlanan soruşturmada Murat Kartal'ın aranması çalışmalarına ve dolayısıyla soruşturmaya hızlıca başlandı. HTS sinyalleri ve MOBESE kamera kayıtları incelendi. Polis memurları Erdem Öntürk ve Fatih Erkuş, 20 Ocak 2021 tarihinde Murat Kartal'ı Maltepe'den kendi araçlarına alarak bindirdi. Kartal, İstanbul Adalet Sarayı yakınlarında bulunan Edip Fırat'ın amcası Yavuz Yavuztürk ve yanındakilere teslim etti.

KÖŞKTE KAN ÖRNEKLERİ VE AYAKKABI

Teslim işleminde Murat Kartal'a zorla ve şiddet uygulanarak Yavuz Yavuztürk ve yanında bulunan isimlerin aracına bindirildi. Kartal'ın içerisinde bulunduğu araç Beylikdüzü'nde bir köşke götürüldü. Köşk ve çevresinde yapılan araştırmalarda Kartal'a ait olduğu ve kriminal incelemesi halen süren kan örnekleri ile bir adet ayakkabı ele geçirildi.

Savcılık 7 şüphelinin ''Cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma'' suçlarından tutuklanmasını talep etti ancak delillerin henüz toplanmamış olmasını ve karartılma ihtimali olduğunu vurguladı. Şüpheli ifadeleri ve dosya kapsamında elde edilen delillere göre suç vasfının şüpheliler aleyhine 'nitelikli adam öldürme' suçuna dönüşme ihtimalinin kuvvetle muhtemel olduğunun altını çizdi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Özgür Özel'den 'Erdoğan görüşmesi' hakkında açıklama Bahçeli, Mehmet Şimşek'e sahip çıktı: Ferdi Tayfur'lu paylaşım hakkında açıklama İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs kararı: Avrupa Yakası ablukaya alınacak! Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak