Çanakkale’de “Halk Bakkalı” açıldı

Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi bünyesinde hizmet verecek olan Halk Bakkalı açıldı.

MUSTAFA DERMANLI / ÇANAKKALE
Fotoğraf: Eren Aşnaz

Çanakkale’deki üreticilerin ürünlerini halkla buluşturmayı planlayan, ayrıca sağlıklı gıdayı teşvik ederek çiftçiyi destekleyen Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin ürünlerinin halkla buluşacağı Halk Bakkalı açıldı. Çanakkale Halk Bahçesi adıyla bilinen parkta hizmet verecek bakkalda ilk etapta 19 kooperatiften 70’i aşkın ürün satışta olacak. Ürünler talebe ve üretimlere göre zaman içerisinde artış gösterecek.

Açılışta konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediyenin kendi buğday üretimlerinin sürdüğünü ve ürettikleri tüm ürünleri Halk Bakkalları sayesinde hakla buluşturacaklarını dile getirdi. Gökhan, “İyi Tarım Sertifikası ile üretim yapan ilk belediye olacağız, halkın sağlıklı ürüne ulaşması noktasında bu çok önemli. Ayrıca hem üretim kooperatifimizi, hem kadın kooperatifimizi desteklemeye devam edeceğiz. Çanakkale yöremizin ürünlerini daha iyi değerlendirmek, çiftçinin de sattığı bu ürünlerini değerinde satabilmesi için çalışmalarımız sürecek” dedi.

Kısa süre önce kurulan Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin yönetiminde yer alan, üreticiyle tüketiciyi doğrudan buluşturan, sağlıklı ürün yetiştiren çiftçiye desteklerken, kâr marjı düşünmeden hizmet veren organizasyonun mimarlarından Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay da “Halk Bakkalı” gibi yerlerin diğer ilçelerde de zaman içerisinde açılacağını tahmin ettiğini dile getirdi.

İrfan Mutluay, “Bugün yapmış olduğumuz çalışmaların meyvesini yiyoruz. Sağlıklı ürünler üretmek ve ürettirmek istiyoruz. Çünkü tarım sektörü giderek kan kaybediyor ve tarımla ilgilenen nüfus giderek yaşlanıyor. Şu anda tarımla ilgilenenlarin yaş ortalaması 55. Gıda güvencemizin olmadığını ifade etmek isterim. Koronavirüs süreci de gösterdi ki çocuklarımız dahi gıdaya ulaşmada sıkıntı yaşayabilirler. Bu sebeple sağlıklı gıda üretmek ve üreticiden tüketiciye ulaştırmak çok önemli. Kooperatifimiz hem üretimin içerisinde yer alacak, ortaklarımız da üretim yapacaklar. Kooperatif hem ortaklarının ürünlerini hem de diğer kooperatiflerin ürettiği ürünleri alacak, bunları halka ulaştıracak. İlimiz ve bölgemiz bir tarım bölgesi olduğu için bu ürünlerin başka yerlere satılması için de köprü görevi yapacak. Üretici ile tüketici doğrudan buluşturacak bir organizasyon yapısı kurduk. Organik ve sağlıklı ürünlerin çeşitlerini zamanla arttırmak istiyoruz.” açıklamasını yaptı.

Halk Bakkalı’nda başta Çanakkale’deki üreticiler olmak üzere Türkiye’deki 19 farklı üreticiye ait un, ekmek, salça, bitki çayı, nohut, fasulye, zeytinyağı, peynir, tereyağ, zeytin, tahin ve benzeri 70’i aşkın ürün raflardaki yerini aldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Valilikten 'kadın kılığında okul çevresinde dolaşan kişi'yle ilgili açıklama Kastamonu'da köy muhtarı tartıştığı kişi tarafından silahla öldürüldü Ankara'da yarın için gök gürültülü sağanak uyarısı Son İstanbul anketi: DEM Parti ve Yeniden Refah'ın oy oranları kaç? Maltepe’de önemli isimlerin katılımıyla büyük kent çalıştayı düzenlenecek