Cargill işçisi kararlı

HABER MERKEZİ

Bursa’daki Cargill fabrikasında Tekgıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan ve 868 gündür direnişlerini sürdüren 14 işçi, dün Cargill’in tedarikçilerinden Coca-Cola’nın İstanbul Ümraniye’deki genel merkezi önünde eylemdeydi.

“Çocuklar iyi yaşasın diye babalar direniyor” pankartı açan işçilere Sol Parti’nin de aralarında olduğu birçok siyasi parti ile sendika da destek verdi. Tekgıda-İş Genel Sekreteri İbrahim Ören, “Cargill artık sendika düşmanlığını bırakmalı, işten çıkarılan arkadaşlarımızı derhal geri almalıdır” dedi.

Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya ise direnişi İstanbul’a taşırken 10 haftalık eylem planı hazırladıklarını hatırlatarak, “Hiç kimse zannetmesin ki eylem planı bitince Cargill işçisi evine dönecek. İşçiler o fabrikaya girmeden evine dönmeyecek” diye konuştu.

Açıklamanın ardından işçiler, Ataşehir’deki Cargill Merkez Ofisi’nin önünde direnişlerine devam etti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
348 bin üniversite mezunu ev genci Adalet terazisi enflasyona takıldı İSİG Meclisi'nden 19 Mayıs'ta genç işçiler raporu Müzakereden müsamereye: Çalışma Meclisi nereye? 10 maddede seçim sonrası emeği bekleyen tehlikeler