Çavuşoğlu'ndan İsveç yorumu: Aşırı sol ideolojiye inanan siyasetçiler arıyorlar...

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin gelinen süreci değerlendiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, tanıdığı 'aşırı sol ideolojiye sahip siyasetçilerin' kendisini aradığını iddia ederek "Onlar da beni arıyorlar. 'Engelleyin bizim ülkelerimizin NATO üyeliğini' diyorlar" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'teki Türkiye karşıtı eylemlerin bir amacının da İsveç'in NATO üyeliğini engellemek olduğunu söyledi, "PKK/YPG ve onları destekleyen o ülkedeki aşırı sol partilerin amacı da zaten İsveç'in NATO üyeliğini engellemek" diye konuştu.

Sırbistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ivica Dacic ile bakanlıktaki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Burada yaptığı konuşmada, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik süreci ve ülkedeki Türkiye karşıtı eylemlere de değinen Çavuşoğlu,şunları kaydetti:

"İSVEÇ'İN BİR KARAR VERMESİ LAZIM"

"PKK/YPG ve onları destekleyen o ülkedeki aşırı sol partilerin amacı da zaten İsveç'in NATO üyeliğini engellemek. Onların içinde hem Finlandiya'da hem İsveç'te benim tanıdığım, Avrupa Konseyi'nden tanıdığım, yani aşırı sol ideolojiye inanan siyasetçiler var. Onlar da beni arıyorlar. 'Engelleyin bizim ülkelerimizin NATO üyeliğini' diyorlar. Aynı şey. PKK'yla zaten işbirliği yapıyor onlar. Sonuçta bir karar vermesi lazım İsveç'in. Daha önce de söyledim, bu üyelik sürecine mayınlar döşüyor bunlar. Bu mayınları temizleyerek yolunda ilerlemek de o mayınların üzerine basarak kendisini patlatmak da İsveç'in elinde. Şimdi bu ortamda üçlü toplantının bir anlamı olmaz" dedi.

İsveç'in Üçlü Ahitnameyi uygulama konusunda ciddi bir adım atmadığını savunan Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın üyelik süreçlerinin ayrılması yönünde Türkiye'ye resmi bir teklif gelmediğini, göreceli olarak Finlandiya'yla olan sorunların, karşı karşıya kalınan problemlerin İsveç'e göre daha az olduğunu sözlerine ekledi.

(AA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret Sokakta kazanacağız CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" Yerel seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi CHP neden erken seçim istemiyor?