CHP'den kanun teklifi: Bayram ikramiyeleri 1500 lira artı enflasyon farkı olarak düzenlensin

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis Başkanlığına "sosyal refah kanun teklifi" sunduklarını kaydetti. CHP'li Engin Altay, kanun teklifinde, "En düşük emekli maaşının asgari ücret sınırında olmasını ve bayram ikramiyelerinin 1500 lira artı enflasyon farkı olarak düzenlenmesini teklif ettiklerini" belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis Başkanlığına sundukları "sosyal refah kanun teklifinde", "Asgari ücretten vergi alınmamasını, en düşük emekli maaşının asgari ücret sınırında olmasını ve bayram ikramiyelerinin 1500 lira artı enflasyon farkı olarak düzenlenmesini" teklif ettiklerini bildirdi.

Altay, CHP Grup Başkanvekilleri olarak TBMM Başkanlığında sundukları Gelir Vergisi Kanunu ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ne ilişkin açıklama yaptı.

Ramazan ayında olunduğuna, bayramın yaklaştığına işaret eden Altay, emeklilerin, asgari ücretlilerin kara kara düşündüğünü belirtti.

CHP'nin üç grup başkanvekili olarak "sosyal refah paketi" şeklinde kanun teklifi hazırladıklarını anımsatan Altay, "Asgari ücretten vergi alınmamasını, en düşük emekli maaşının asgari ücret sınırında olmasını ve bayram ikramiyelerinin 1500 lira artı enflasyon farkı olarak düzenlenmesini teklif ettik. Umarım bayrama giderken AK Parti ve Erdoğan da aklını başına alır, emeklileri daha çok incitmek istemez. Bayramda emeklilerimiz, torunlarına gönül rahatlığıyla üç kuruş harçlık verip eve iki kilo şeker alabilirler." diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı: Sağanak ve toz taşınımı bekleniyor Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! Devlet bulamadı, PTT hemen buldu