CHP'li Gamze Taşcıer'den Bakan Koca'ya: Maalesef aradığınız ilaçlara ulaşılamıyor

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, “Şu anda eczanelere gelen her dört reçeteden biri fiyat farkı nedeniyle vatandaş tarafından alınamıyor. Yine her dört reçeteden biri de piyasada olmadığı için karşılanamıyor. O nedenle Sayın Bakan, ‘Girdiğiniz ilk eczanede aradığınız ilacı bulabilirsiniz’ demiştiniz. Maalesef aradığınız ilaçlara ulaşılamıyor” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Girdiğiniz ilk eczanede muhtemelen aradığınız ilaçları bulabileceksiniz” açıklaması üzerine eczaneleri ziyaret etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Taşcıer, “Son yıllarda ülkemizde maalesef ilaç yokluğu yaşanıyor. Özellikle ekonomik sıkıntı nedeniyle, yönetilemeyen kötü ekonomi nedeniyle bu sorun her gün daha da derinleşiyor" dedi.

"Son beş aydır birçok ilacın piyasada olmadığıyla ilgili Sağlık Bakanı’na bir çağrıda bulunmuştuk. Maalesef Salık Bakanı, bunun çözüm önerisi olarak sadece ilaçlara zam yapmakla yetindi" diyen Taşçıer, "Oysa ilaçta yaşanan bu kronik sorunun daha sistemli bir çözüm önerisiyle ve konunun tüm bileşenlerinin bir araya gelmesiyle çözüleceğini her fırsatta vurguluyoruz. Bu nedenle de yapılan zammın bu soruna çözüm olmayacağını bir kez daha vurgulamıştık. Bugün geldiğimiz noktada yine haklı çıktığımızı üzülerek görüyoruz" şeklinde konuştu.

“MAALESEF ARADIĞINIZ İLAÇLARA ULAŞILAMIYOR”

Taşçıer açıklamalarına şöyle devam etti:

"Sayın Bakan, 15 gün önce ilaçlara zam yapılıp, konunun sadece ilaç üreticileriyle görüştüğü toplantının hemen arkasından bir paylaşımda bulunmuştu. Bu paylaşımda ‘Artık ilk girdiğiniz eczanede muhtemelen aradığınız ilaçları bulabileceksiniz’ dedi. Ancak gerçek öyle mi? Maalesef değil. Şimdi bir eczanede bazı ilaçların olup olmadığına bakacağız. Türkiye’de şu an yaşanan ilaca ulaşamama sorununun aslında iki önemli nedeni var. Bir, piyasada olmayan ilaçlar; iki, artan fiyat farkları nedeniyle, ilaçların zamlanmasıyla vatandaşın cebinden yaptığı harcama arttığı için, maalesef çıkan farkları ödeyemediği için hasta yine ilaca ulaşamıyor.

Şimdi gelin, hep birlikte tam mevsimi itibarıyla en çok ihtiyacımız olan antibiyotik, ateş düşürücü, soğuk algınlığı ilaçlarının eczanede ve depolarda olup olmadığına bakalım. Sonrasında da tesadüfen elinde olan eczane varsa da vatandaşın ne kadar para ödeyeceğini birlikte inceleyelim.

Az önce inceledik. Hem reçetelerden çıkan fark nedeniyle hem de piyasada olmayan ilaçlar nedeniyle vatandaş ilaca ulaşamıyor. Şu anda eczanelere gelen her dört reçeteden biri fiyat farkı nedeniyle vatandaş tarafından alınamıyor. Yine her dört reçeteden biri de piyasada olmadığı için karşılanamıyor. O nedenle Sayın Bakan, ‘Girdiğiniz ilk eczanede aradığınız ilacı bulabilirsiniz’ demiştiniz. Maalesef aradığınız ilaçlara ulaşılamıyor.”

(ANKA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İftarlarını tabip odasında açacaklarmış Geçim sıkıntısı depresyonu artırdı İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu İngiliz muhabir, Türk doktorla görüşmesini kaydetti: “Hiçbir uyarıda bulunmadan dokundu” Halkın sağlık hakkı için adayız