DİSK-AR gıda enflasyonunu açıkladı: Asgari ücret ele geçmeden eridi

TÜİK'in ardından DİSK Araştırma Merkezi (DİSK-AR) Aralık ayı düşük gelirli ilk yüzde 20'nin gıda enflasyonunu açıkladı. Oran yüzde 64,6 olarak hesaplandı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Araştırma Merkezi TÜİK’in ardından enflasyon tespitlerini açıkladı. “Emekçinin enflasyonu yüzde 65’e dayandı” denilerek paylaşılan DİSK-AR’ın grafiğinde, emeklilerin gıda enflasyonu yüzde 55,8, en düşük yüzde 20’lik dilimin gıda enflasyonu ise yüzde 64,6 olarak hesaplandı.

DİSK-AR’ın sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

“Emekçinin enflasyonu yüzde 65’e dayandı. TÜİK’e göre göre gıda enflasyonu yüzde 43,8. DİSK-AR tarafından hesaplanan emeklilerin gıda enflasyonu yüzde 55,8, en düşük yüzde 20’lik dilimin gıda enflasyonu yüzde 64,6! Asgari ücret ele geçmeden eridi! Gıda enflasyonu zirvede! 2005’te 4 olan gıda enflasyonu 2021’de yüzde 43,8!”

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Ergün Atalay: Türkiye'yi durdururuz, otururuz kalkmayız bir daha Adliye, gazetecinin çalışma ofisi oldu Asgari ücret için önemli kulis: Ekonomist Oğuz, "artış yapılacak" diyerek tarih verdi 1 Mayıs ve genel tatil ücreti İmar affı katliama davet belgesidir