Doğu Afrika'da 40 milyon doz Covid-19 aşısı çöpe gidebilir

Doğu Afrika'da 40 milyon doz Covid-19 aşısı, son kullanma ömrü bitme riski taşıdığı için çöpe gitme riskiyle karşı karşıya.

Doğu Afrika ülkelerinde, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılamasına düşük katılım nedeniyle 40 milyon dozdan fazla aşının son kullanma ömrünün bitme riski taşıdığı bildirildi.

The East African gazetesinin haberine göre, bölgede şimdiye dek bağış ve doğrudan satın alma yoluyla elde edilen 74 milyon doz aşıdan sadece 30,1 milyon dozu kullanıldı.

Tanzanya 4,4 milyon doz aşıdan 2,04 milyonunu, Kenya 23,3 milyon doz aşıdan 9 milyonunu, Uganda 32,09 milyon doz aşıdan 8,9 milyonunu ve Ruanda 13,6 milyon doz aşıdan 11,4 milyonunu kullandı.

KATILIMI ARTIRMAK İÇİN PEK ÇOK ALANA AŞI ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Hükümetler, aşılamaya katılımı artırmak için pek çok alanda aşı yaptırma zorunluluğu getirdi.

Aşıları muhafaza edecek depolama alanının da kısıtlı olduğu belirtildi.

Batı ülkelerinden bağış yoluyla gelen aşıların son kullanma tarihlerinin yakın olduğu bilinirken, daha önce bazı Afrika ülkeleri bu yolla gelen yüz binlerce doz aşıyı imha etmek zorunda kalmıştı.

Nijerya, Senegal, Güney Sudan, Malavi ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti çok sayıda aşıyı kullanamadan çöpe atmak zorunda kalmıştı.

Aşılama oranının yüzde 8,8'de kaldığı kıtada vaka sayısı ise 9,6 milyonu geçti.

AA

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Diyabetli çocukları ortada bıraktılar Alzheimer tedavisine bir adım daha: Koruyucu gen unutturmayacak İngiliz muhabir, Türk doktorla görüşmesini kaydetti: “Hiçbir uyarıda bulunmadan dokundu” İftarlarını tabip odasında açacaklarmış Şiddetin önlenmesi için cezalar artırılmalıdır