Dört tapu belgesi daha e-devlet üzerinden alınabilecek

Tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kaydı belgeleri de e-devlet üzerinden alınabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Murat Kurum'un talimatıyla 4 belgenin daha e-devlet üzerinden alınabilmesi için başlatılan çalışma tamamlandı.

Yurttaşlar, tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kaydı belgelerini artık e-devlet üzerinden alabilecek, tapu işlemlerini de e-devletten başlatabilecek. Son revizyonla, 46 işlem, tapu il müdürlüklerine gidilmeden e-devlet üzerinden yapılabiliyor.

Yurttaşlar, "https://webtapu.tkgm.gov.tr/" adresine e-devlet şifresiyle girerek burada tapu işlemlerini başlatıp belgelerini alabilecek.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Japonya'nın "SLIM" aracı üçüncü Ay gecesini başarıyla atlattı Modem arayüzüne nasıl girilir? Türkiye'de en çok kullanılan şifreler: 7. sırada 'sanane' var Netflix, şifrelerini başkalarıyla paylaşan kullanıcılar için önlem alacak Twitter yanıtları gizleme özelliğini herkese açtı