DSÖ’den uluslararası seyahatler için uyarı: Sadece aşı kanıtı istenmemeli

Dünya Sağlık Örgütü, üye ülkelere, uluslararası seyahatlerde sadece koronavirüs aşısı kanıtı istememeleri tavsiyesinde bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Komitesi, üye ülkelere uluslararası seyahatlerde tek koşul olarak "Covid-19 aşısı kanıtı" istememeleri tavsiyesinde bulundu.

Komite ayrıca tüm ülkelere, örgütün acil kullanımına onay verdiği Covid-19 aşılarını tanımaları çağrısı yaptı.

DSÖ, ilk olarak 31 Aralık'ta Pfizer-BioNTech firmasının ürettiği Covid-19 aşısı, daha sonra Oxford-AstraZeneca aşısı, AstraZeneca'nın aşı üreticisi Hindistan Serum Enstitüsünün (SII) ürettiği aşı, Astra ZenecaBio (Güney Kore), Moderna, Janssen ve Çin'in Sinopharm firmasının ürettiği aşılara acil kullanım onayı vermişti.

Örgüt, son olarak 1 Haziran'da Türkiye'de de kullanılan Çin'in geliştirdiği yeni Sinovac aşısının acil kullanımını onaylamıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Hastaya ayrılan süre 1 dakikaya düştü: Adını öğrenmeden muayene bitecek Beyin cerrahisinde bile 5 dakika muayene! İnsanları izinsiz ‘denek’ yapmışlar: YÖK soruşturma açmalı Mücadele kazandırdı İngiliz muhabir, Türk doktorla görüşmesini kaydetti: “Hiçbir uyarıda bulunmadan dokundu”