Ekol Ofset’te işçi kıyımı sürüyor: 3 kişi işten atıldı

Vedat Korkmaz

İstanbul Silivri’deki Belçikalı Van De Velde Ambalajlama Grubu’na bağlı Ekol Ofset’te çalışan DİSK/Basın-İş Sendikası’na üye 3 işçi daha ‘küçülme’ gerekçesiyle işten çıkarıldı. Geçen hafta da 3 kişinin işten çıkarılmasıyla birlikte toplam 6 işçinin kovulmasına DİSK/Basın-İş’ten yapılan açıklamada asıl gerekçenin sendikalaşma olduğuna dikkat çekildi.

Sendikaya üye olmanın hak olduğunu belirterek işten çıkarılan işçilerin geri alınmasını isteyen DİSK/Basın-İş Genel Başkanı Turgut Dedeoğlu, geçen hafta da ‘performans düşüklüğü ve işçiler arasındaki uyumsuzluğun’ gerekçe gösterildiğini hatırlattı.

İşten atmaların hukuksuz olduğunu belirten Dedeoğlu, şunları söyledi: 

“Buradaki işçiler haklarını alabilecekleri bir sendikaya örgütlenmek istiyor ve DİSK/Basın-İş’e örgütleniyorlar. Daha burada işyeri yetkisine ulaşamadan sendikalı 3 arkadaşımızın işine son veriliyor. Hatta bir arkadaşımız hastanede çocuğunun tedavisiyle ilgilenirken işten atılıyor. 5 işçiyi istekleri olmadan ücretli izne çıkardılar. Anayasal hak olan sendikalaşmanın önüne geçilmemesini, işçilere uygulanan mobbinge son verilmesini ve işçi ücretlerinin yaşanılabilir bir ücrete yükseltilmesi gerektiğini belirttik. Son olarak bugün 3 arkadaşımızın işine son verildi.” Dedeoğlu, işyerinde örgütlenmeyi sürdüreceklerini belirtti.  

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Kocaeli’de fabrikada skandal: Kadın işçilerin soyunma odasında kamera bulundu Dört ay sonra yanıtsız yanıt geldi Adalet terazisi enflasyona takıldı Bakan Işıkhan'dan 'asgari ücrete ek zam' sorusuna yanıt ABD'de işsizlik maaşı başvuru sayısı beklentilerin üzerinde gerçekleşti