Emrah Serbes’in suçunu üstelenen Kenan Doğru hakkında soruşturma başlatıldı

Yazar Emrah Serbes’in 22 Eylül’de İzmir-Aydın otoyolunda iki kişinin hayatını kaybettiği kazayı kendisinin yaptığını itiraf etmesinden sonra yeni bir gelişme daha yaşandı.

Milliyet'in haberine göre; olay sırasında arabayı kendisinin kullandığını beyan ederek suçu üstlenen arkadaşı Kenan Doğru hakkında ‘suç üstlenmek’ suçundan soruşturma başlatıldı. Doğru’nun iki kişinin ölümünden dolayı tutukluluk halinin de sonlandırılması, tahliyesi talep edildi.

İki kişinin hayatını kaybettiği kazanın faili Emrah Serbes’in kaza sonrası verdiği ifadelere de milliyet.com.tr ulaştı. Emrah Serbes ifadesinde ‘Araç aniden önümüze çıktı’ demiş. Serbes kaza sonrasında ‘tanık’ olarak dinlendiği için Alkol muayenesi yapılmamış. Ancak savcılık araçtaki hava yastığında bulunan kan örneklerini alkol incelemesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

Doğru hakında soruşturma başmatılan TCK maddesinin içeriği ise şöyle:

Suç üstlenme
Madde 270- (1) Yetkili makamlara, gerçeğe aykırı olarak, suçu işlediğini veya suça katıldığını bildiren kimseye iki yıla kadar hapis cezası verilir.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! Devlet bulamadı, PTT hemen buldu Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım