Engin: Çalışanların sorunlarına ne zaman çözüm bulunacak?

TBMM Genel Kurulu’nda devam eden 2018 Yıl Merkezi Bütçe görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na sosyal güvenlik mağdurlarının taleplerini hatırlatan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, sorularının Bakan tarafından yanıtsız bırakılması üzerine “Hep aynı taktik! Sorularımızı yanıtsız bırakmanızı vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyorum!” sözleri ile tepkisini gösterdi.

“Emeklilikte yaşa takılanların sesini ne zaman duyacaksınız?” diyen Engin, AKP’nin yurttaşların talebini görmezden geldiğini söyledi.

Emekliye intibak zammı gelecek mi?
Sigortalılık öncesi doğum borçlanması hakkı talep eden anneleri de gündeme getiren Engin, “Doğum borçlanması bekleyen anneler için ne zaman harekete geçeceksiniz” diye sordu. Engin, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan yurttaşlar için intibak zammı düzenlemesinin ne zaman yapılacağı konusuna da konuşmasında yer verdi.

Engin, konuşmasında “Staj dönemlerinin emeklilik borçlanmasına dâhil olmasını bekleyen staj mağdurları için bir yanıtınız var mı? Bu sorunu ne zaman çözeceksiniz?” sorusu ile aday çırak, çırak veya mesleki staj olarak çalışılan sürelerin sigortalılık borçlanma kapsamında sayılması ve staj sigorta başlangıç tarihlerinin emeklilik hesaplamasında da başlangıç tarihi olarak kabul edilmesi talebini de hatırlattı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret Mehmet Şimşek duyurdu: İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolar kredi! Nur topu gibi yeni krizimiz oldu: Tavuk eti fiyatları neden yükseliyor? Tekel bayileri sigara boykotuna başladı: Firmanın hiçbir ürününü raflarımıza koymayacağız Uçak biletlerinde tavan fiyata zam