Erdoğan’ın başdanışmanı: MB Başkanı’nın bu kadar sık değişmesinin sebebi beyin jimnastiği olabilir

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Merkez Bankası Başkanı’nın neden bu kadar sık değiştirildiğine dair soruya, “Belki ekonomi dışı bir beyin jimnastiği olabilir” diye yanıt verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi alanındaki başdanışmanlarından Cemil Ertem, Merkez Bankası Başkanı’nın neden sık değiştiğini hayli tuhaf ifadelerle açıkladı. Ertem, “Bu kadar sık değişmesinin sebebi beyin jimnastiği olabilir” dedi.

Cumartesi gününün ilk saatlerinde yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Naci Ağbal’ın 4 ay önce atandığı Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınması ve yerine Şahap Kavcıoğlu’nun atanması, dolar kurunda sert bir yükselişe sebep oldu. Türk Lirası, bir günde dolar karşısında yüzde 10 eridi.

Cumartesi alınan atama kararının etkisi piyasaların açıldığı pazartesi günü kendisini gösterdi. Salı günü ise Erdoğan’ın ekonomi başdanışmanları Cemil Ertem ve Yiğit Bulut, yaşananlara açıklama getirmeleri için kanal kanal gezdirildi.

Habertürk yayınına katılan Cemil Ertem, Merkez Bankası Başkanı’nın sık aralıklarla değiştirilmesine ilginç bir açıklama getirdi.

Katıldığı programda Veyis Ateş’in Merkez Bankası Başkanı’nın neden bu kadar sık değiştirildiğine ilişkin sorusunu yanıtlayan Ertem, “Merkez Bankası başkanının bu kadar sık değişmesi belki ekonomi dışı bir beyin jimnastiği olabilir. Dedikodu olabilir. Esasında bu Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleridir... Sayın Cumhurbaşkanımızın buradaki iradesi subjektiftir ve ona aittir” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret Mehmet Şimşek duyurdu: İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolar kredi! Nur topu gibi yeni krizimiz oldu: Tavuk eti fiyatları neden yükseliyor? Tekel bayileri sigara boykotuna başladı: Firmanın hiçbir ürününü raflarımıza koymayacağız Uçak biletlerinde tavan fiyata zam