Ergenekon Silopi’ye uzandı

Ergenekon operasyonu ile Silopi’de 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında JİTEM tetikçileri Koçero Saluci ve Lokman…

Ergenekon operasyonu ile Silopi’de 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında JİTEM tetikçileri Koçero Saluci ve Lokman Gündüz de var. Zanlılar İstanbul’a gönderildi…

EMİN DİLOVAN KINAY

Şırnak’ın Silopi ilçesinde yapılan eşzamanlı operasyonlarda 8 kişi Ergenekon operasyonu kapmasında gözaltına alındı. Operasyonun Ergenekon soruşturması kapsamında olduğuna dair bilgi, resmi makamlar tarafından doğrulanmadı. Ancak gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere İstanbul’a gönderildi. Operasyonun bir itirafçının ifadeleri doğrultusunda başlatıldığı bildiriliyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Silopi’de 8 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Şırnak il merkezinde ikamet ettiği belirtilen bir kişi ise aranıyor. Gözaltına alınanların ilk ifadeleri Şırnak Emniyet Müdürlüğü tarafından alındıktan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarılmak üzere İstanbul'a gönderildi.

‘CESEDİNİ PETROL TANKERİNE ATTI’
İtirafçı Abdülkadir Aygan'ın, JİTEM tetikçisi olduğunu söylediği Koçero Salluci'nin Silopi'deki evine emniyet özel harekat timleri ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyon ile birlikte birçok mahalle ve köyde de değişik adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonlarda çok sayıda silah ve bir adet el bombasının bulunduğu bildiriliyor.
Ev baskınlarında Hasan Saluci, İzzet Erkan, Ramazan Erkan, Sadık Düzgün ve Ramazan Altay, JİTEM tetikçileri olduğu iddia edilen Koçero Saluci ile Lokman Gündüz adlı kişiler gözaltına alındı.
Abdülkadir Aygan, Koçero Saluci hakkında şu bilgileri vermişti: "Silopi merkezde ikamet eder. Hali vakti yerinde bir ailenin oğludur. Ailesi çiftçilikle uğraşır. Kortik köyünden Hasan adlı kişinin JİTEM'ce yasadışı yollarla kaçırılıp infaz edilmesini bu şahıs sağlamıştır. Daima lüks arabalarla gezer ve sık sık Silopi JİTEM Tim Komutanlığı’na uğrar. Ayrıca Silopi merkezden JİTEM tarafından kaçırılan bir gencin kafasını tahta ile parçalayacak kadar cani bir kişiliğe sahiptir. Bölgedeki JİTEM faaliyetlerinde aktif rol oynar.
Cizre-Silopi karayolundan Habur Gümrük Kapısı'na doğru giderken, Silopi'nin içinden geçiliyor. Hac Konaklama Tesisleri'ne varmadan, askeriyenin karşısında olacak. Yani orada sol tarafta askeriye var. Askeriyenin karşı tarafında yani yolun Güney tarafında sağ tarafında ekili arazilerin içerisinde giden bir toprak yol var. Habur Çayı'na doğru gidiyor o yol. O yoldan 200-300 metre gidilince o toprak yolun sol tarafında atılmış bir petrol tankeri var. Bu çöplük gibi orada duruyor.Yani bir hurda gibi. Bir kişinin cesedi bunun içerisine atıldı ve Koçero isimli bir şahıs tarafından Tahta ile kafasına vurulmak suretiyle tanınmasın diye parçalanarak oraya atıldı. Şahsın ismini hatırlamıyorum.”

’GÜNDÜZ’E  SİLAHI ERSEVER VERDİ’
Lokman Gündüz hakkında,1988-1996 yılları arasında ‘adam öldürmek, araç bombalamak, suikast, adam kaçırıp infaz etmek, fidye almak’ gibi suçlardan ömür boyu hapis cezası istemiyle hakkında dava açılmıştı.1989'da Silopi'de muhbirlik yaptığı öne sürülen Hacı Ahmet Zeyrek’in, öldürülen istihbaratçı Cem Ersever'in temin ettiği bir silahla Lokman Gündüz tarafından vurularak öldürüldüğü öne sürülüyor.

SAVCI ÖZ BİLGİ İSTEMİŞTİ
Ergenekon soruşturmasının savcısı Zekeriya Öz bir süre önce, Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yıllardır tutuksuz yargılanan PKK itirafçıları İbrahim Babat, Adil Timurtaş, Recep Tiril, Ali Ozansoy, Hüseyin Tilki, Hayrettin Toka, Fethi Çetin ve Abdulkadir Aygan ile jandarma istihbarat elemanları Mehmet Zahir Karadeniz, Lokman Gündüz ve korucu Faysal Şanlı ile ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı göndermişti. Yazıda, dava dosyasının yargılamanın yapıldığı mahkemeden alınarak incelenip Ergenekon soruşturmasına esas olabilecek bilgi ve belgelerin ivedi olarak gönderilmesi istenmişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Hoş geldin kadınım Abdülhamitçiler, Osmanlıcılar, İslamcılar; nerdesiniz? 2007'den bizde kalanlar Bilimler ve Teknolojide "Yakınsama" Atatürk’ün söylemediği meşhur sözleri