Esenyurt Belediyesi, kimse temas etmesin diye bankların etrafını çevirdi

‘Evde kalın’ çağrılarına rağmen sokakta vakit geçirmeye devam eden yurttaşlara karşı belediyelerin aldığı önlemler yayılıyor. Esenyurt Belediyesi, sokaktaki sabit bankların etrafını bariyerlerle çevirdi

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde vatandaşların yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yapılan uyarılara dikkate almayarak meydandaki banklarda oturmaya devam etmesi üzerine belediye zabıta ekipleri müdahale etti. Meydanda bulunan bankların çevresi vatandaşların oturmaması için demir bariyerler ile çevrildi.

Ekipler koronavirüs tehlikesine karşı vatandaşları tek tek oturdukları banklardan kaldırdı. Vatandaşların uyarıları dinlememesi üzerine bu kez meydanda bulunan bankların çevresi demir bariyerler ile çevrildi. Ekipler, daha sonra meydan çevresinde ve banklarda dezenfekte çalışması yaptı.

‘KIYAMA DURAMADIĞIM İÇİN ÜZÜNTÜM VAR’

Ayrıca meydanda bulunan caminin avlusu da dezenfekte edildi. Cuma namazını camide kılamayan vatandaşlar da bu durumdan üzgün olduklarını, evlerine gidip namazlarını kılacaklarını söyledi.

Secdeye varamadığı için üzgün olduğunu belirten Fevzi Yıldırım, “Kıyama duramadığımız için üzüntüm var. Allah devletimize milletimize yardım etsin. Şuan için cami kapalı gidip evimde namazımı kılacağım” dedi.

Cuma namazını camide kılamadığı için evde kılacağını söyleyen Ekrem Kotancı, “Şimdi namaz kılmamıza izin vermediler. Eve gidip kılacağım. Devletimiz güçlüdür. Belediyemiz iyi tedbirlerini alıyor” diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İngiliz muhabir, Türk doktorla görüşmesini kaydetti: “Hiçbir uyarıda bulunmadan dokundu” Kütüphane içinde Aile Sağlığı Merkezi! İftarlarını tabip odasında açacaklarmış Alzheimer tedavisine bir adım daha: Koruyucu gen unutturmayacak İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu